Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR ŠTIMAC

'Otac mi je rekao: Ne štedi Hajduk, ionako nas je naviknuo na poraze'

Igor Štimac
Slavko Midžor/Pixsell
08.12.2009.
u 21:09

Boravak i kontemplacija svetišta u Međugorju pjesnicima je dala snagu i inspiraciju za pobjedu nad Dinamom.

Tako će biti i u slučaju uzvratne četvrtfinalne utakmice Hrvatskoga kupa. Zagrebov trener Igor Štimac uvjeren je u to. Dan prije puta u Split Zagrebova ekspedicija provela je jutro na obiteljskom imanju Štimčevih u Metkoviću. Razgledali su zagrebaši maslinike i sadnice mandarina, a glavna tema, naravno, bio je Hajduk.

Pjevat ćemo na kraju

– Pitao sam oca Vladu bi li se baka Ana okrenula u grobu da Zagreb izbaci Hajduk. Ona je toliko molila za mene dok sam igrao u Hajduku. Svi moji su hajdukovci, ali otac Vlado kazao je: “Radi ti, sine, svoj posao, ionako smo naviknuti na Hajdukove poraze” – prepričavao je Igor Štimac.

Osjećate li da u rukama držite sudbinu Hajdukova projekta?

– Apsolutno ne. Hajdukovu sudbinu drži garnitura koja njime i vlada. Ja držim Zagrebovu sudbinu u svojim rukama.

Štimčev glas jučer je zvučao drugačije, mirnije.

– Na Poljud putujemo savršeno mirni i usredotočeni zbog boravka u Međugorju. To će nam i ubuduće biti praksa.

Prva vaša etapa može se okarakterizirati sintagmom “od Hajduka do Hajduka”. Jeste li zadovoljni napravljenim?

– Moram biti zadovoljan, no ništa ne bih mogao postići bez sjajnog ozračja kakvo je u klubu. Suradnja s Medićem, Madunovićem, Krstičevićem, igračima i s pomoćnim osobljem na najvišoj je razini i to je tajna uspjeha.

Svaki dolazak na Poljud budi nove emocije?

Neće biti emocija

– Emocije ću ostaviti po strani. Na Poljud dolazimo sretni i raspjevani, a ako Bog da, tako ćemo i otići poslije utakmice. Hajduk je favorit, bez sumnje, no uvjeren sam da bi nama pogodak značio prolazak.

Kako komentirate procjene da je gledanost Prve HNL pala za 53 posto?

– Ma to je obično fabriciranje laži, kako li se samo usuđuju. A fabriciranje laži posao je onih koji su se jučer probudili. Pa ti su klubovi u istom financijskom stanju već 16 godina, a sada bi pojedinci njihovu situaciju koristili za svoje projekte. Što se taj Vrbanović uopće javlja, pa za njega je njegov poslodavac kazao da je ulizica, potrčko i čovjek bez karaktera. To samo potvrđuje da ne misli svojom glavom. Spas našeg nogometa nije liga s 10 klubova. Ligu 16 uništavaju kvaziprojekti poput Lokomotive i Croatije Sesveta te sramote što Laljak radi s Interom. Sve takve momčadi ukupno gleda 600 gledatelja. Treba oživjeti sredine poput Slavonskog Broda, Dubrovnika, Požege, Velike Gorice, Dugopolja, Splita... Neka im prestanu otimati igrače i neka svoja skupo plaćena pojačanja koja sjede na tribinama pošalju u te klubove da ih ojačaju. Neka državne tvrtke prestanu financirati klubove, već Udrugu prvoligaša i neka na taj način pomažu klubovima – zaključio je Štimac.

Komentara 3

AN
Andreeejjj
00:40 09.12.2009.

SRPSKI BLIC: ČIRO U pauzi snimanja posetio vas je Radomir Antić, selektor „orlova“? - Siguran sam da će moj prijatelj Antara napraviti veliki rezultat na Mondijalu. Bićete šampioni sveta! Kunem se, nisam ljubomoran, od srca želim Srbiji da bude prvak,k, priznajem da je Antić bolji trener od mene. Pa, vi to možete, kakvu samo ekipu imate! Nemce bi trebalo da pregazite, da ih otresete levom rukom!

KO
kobrica
22:22 08.12.2009.

Štico...kralj si!¨!!! Svaka ti je na mjestu...samo naprijed!

AN
Andreeejjj
21:20 08.12.2009.

ČIRO: imas li ti imalo morala, obraza, ponosa?!? Ok, u redu je sto snimas u BG, nemam nista protiv toga. Ali imam protiv tvog pokvarenog karaktera i jezika...lazi... Srami se pokvarenjak i bezkicmenjak stari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije