Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernard Tomić - najveća senzacija Wimbledona

Otac je razmišljao i o odlasku u Hrvatsku

'Australian player Bernard Tomic reacts after beating Swedish player Robin Soderling during the men\'s single at the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London
'GLYN KIRK'
26.06.2011.
u 18:18

U timu mladog Australca od prosinca je i Mario Tudor, trener Gorana Ivaniševića na Wimbledonu 2001. godine

– Prvi put gledao sam ga uživo i moram reći da dečko djeluje impresivno – pohvalio je legendarni Boris Becker 18-godišnjeg Australca Bernarda Tomića nakon njegove senzacionalne wimbledonske pobjede nad petim tenisačem svijeta Robinom Soderlingom. Ostao je tako Australac hrvatskih korijena (otac Ivica, Hrvat iz Tuzle) najmlađi igrač u osmini finala Wimbledona u posljednju 21 godinu.

– Bio sam četiri poena od poraza u prvom kolu kvalifikacija, sada sam u drugom tjednu Wimbledona. Vjerojatno ću u karijeri imati još dobrih rezultata, no ovo je moj prvi veliki uspjeh i ostat će mi zauvijek u sjećanju – kaže Bernard, koji je nakon turnira Lleytona Hewitta na mjestu prvoga australskog tenisača. Teniski uzori su mu Federer i Ivanišević, s kojim je u prijateljskim odnosima. Stoga ne čudi previše što je Tomićev otac potkraj prošle godine pridružio njegovu timu kao trenera i Marija Tudora (32), koji je bio službeni Goranov trener tijekom osvajanja wimbledonskog naslova. Njegova povezanost s Hrvatskom je prilično jaka, u jednom trenutku prošle godine otac John (Ivica) nakon sukoba s ljudima iz Australskog teniskog saveza zaprijetio je da će Bernard igrati za Hrvatsku.

– To je smiješno, Australija mi je dala puno toga i moja je budućnost vezana uz nju – demantirao je poslije sve Bernard, kojemu u Wimbledonu savjetima pomaže i australski izbornik Patrick Rafter. Suparnik u borbi za četvrtfinale mu je Belgijac Malisse.

– Ne idem samo odigrati meč, idem pobijediti. Već sam na turniru nanizao šest pobjeda, tko zna koliko daleko mogu doći. Ovo je moj turnir... (mku)

Ključne riječi

Komentara 1

VG
vera grdic
03:05 28.06.2011.

Cestitke nasem mladom Bernardu za veliki uspjeh Pratimo ga na svakom koraku i dajemo podrsku da on je Hrvatskog porjekla sto se i dokazuje a ipak je Australija zemlja njegove buducnosti i ovdje ce igati za zemlju koja ga je primila kad mu je bilo naj teze, Dobra zemlja demokracija velika i trebamo biti svi zahvalni ovoj bogatioj i lijepoj zemlji Sa ponosom moze Bernard reci da je Australac i tako treba biti i postivati zemlju di zivis .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije