Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Ribakina

Osvajačica Wimbledona: Nije pošteno da nisam osvojila bodove, nešto se mora popraviti

Elena Rybakina lors du tournoi de Wimbledon
Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage
27.08.2022.
u 12:51

"Sanjala sam o osvajanju Wimbledona. Šteta je što se ne osjećam kao wimbledonska pobjednica", rekla je Ribakina u New Yorku, gdje se priprema za nastup na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru.

Nešto više od mjesec dana nakon što je u All England Clubu osvojila svoj prvi Grand Slam naslov, 23-godišnja kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina je izjavila da se ne osjeća kao wimbledonska pobjednica, jer za to nije nagrađena bodovima za WTA ljestvicu. 

"Sanjala sam o osvajanju Wimbledona. Šteta je što se ne osjećam kao wimbledonska pobjednica", rekla je Ribakina u New Yorku, gdje se priprema za nastup na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru.

Ženska teniska udruga (WTA) i Udruga teniskih profesionalaca (ATP) ove su godine odlučile da se na turniru u Wimbledonu ne dodjeljuju bodovi, zato što su organizatori najvećeg teniskog turnira u svijetu zabranili nastup ruskim i bjeloruskim predstavnicima i predstavnicama, zbog ruske agresije na Ukrajinu.

U normalnim okolnostima, 23-godišnja Ruskinja koja igra pod kazahstanskom zastavom bi za svoj neočekivani wimbledonski trijumf zaradila 2000 bodova i trenutačno zauzimala šesto mjesto na pojedinačnoj WTA ljestvici te već praktično imala osiguran nastup na završnom turniru osam najboljih tenisačica svijeta. Ovako će nastup na US Opena dočekati na 25. mjestu.

"Mislim da to nije pošteno. Naravno, to više ne možemo promijeniti. Ne govorim samo o sebi, nego općenito o odlukama koje pogađaju mnoge igračice", rekla je Ribakina koja za situaciju s bodovima okrivljuje "slabašno" tenisko vodstvo, zbog čijih odluka ispaštaju igračice.

"Nisam iznenađena što na kraju ima mnogo primjera da igračice s odličnim rezultatima u mladosti prekidaju karijere i odustaju od tenisa. Pitam vas, zašto se to događa? Nešto se mora popraviti. O tome bi morali više pričati", poručila je Ribakina koja će u prvom kolu US Opena igrati protiv 132. igračice svijeta, Francuskinje Clare Burel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije