Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Ostali smo dužni Luki jednu plaću – 5000 kuna

Luka Modrić Inter
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
05.12.2018.
u 13:15

– Čuo sam priče da je dominirao u bh. ligi, a čim s 18 godina prođete takav nivo, morate imati kvalitetu. Luka je uvijek stavljao kolektiv na prvo mjesto, uvijek je bio u službi cijele momčadi – naglasio je Bogdan.

Najupućeniji u dolazak Luke Modrića u zaprešićki Inter bio je Branko Laljak, tada, ali i danas direktor kluba.

– U to vrijeme imali smo odličnu suradnju s Dinamom i uoči sezone ponuđeni su nam mladi igrači na posudbu. Đuro Bago, koji je tada bio trener mlađih kategorija, upozorio me da svakako u paketu uzmem Luku Modrića. Naravno da sam ga poslušao i na posudbu su uz Luku došli još Ćorluka i Čale – kaže Laljak.

Nametnuo se u Soboti

O tim danima Bago kaže:

– Sjećam se da smo s Dinamom bili na pripremama u Međugorju i igrali prijateljsku utakmicu sa Zrinjskim, a tamo su bili Modrić, Landeka, Đidić i Barnjak, sve naši igrači na posudbi. I kad im je posudba istekla, želio je Dinamo ponovno poslati te igrače u Zrinjski. Landeka i Đidić su ostali, Barnjak je nestao, a ja sam napravio sve da Modrić ne ode ponovno tamo. Zato sam nazvao Branka Laljka u Inter da dečko ostane u Zagrebu. Tko zna, da je ponovno otišao u Zrinjski, možda bi prošao kao Landeka i Đidić koji nisu ostavili dublji trag – kazao je Đuro Bago koji demantira da je bio Interov špijun u Maksimiru.

Luka Modrić Inter
1/6

– Ma ne, samo sam želio da ti talentirani dečki imaju pravi put, pokazalo se da su Modrić, Ćorluka, Eduardo, Čale... u Interu napredovali. I suze su mi krenule kad sam u ponedjeljak vidio da je Luka najbolji igrač svijeta, a suza je bilo i kad je bio najbolji na Svjetskom prvenstvu – zaključio je Đuro Bago.

Sezona je za Inter počela kao iz snova. U prvih šest utakmica ostvarili su isto toliko pobjeda. Postigli su 12 pogodaka, a nisu primili nijedan. Igrali su Zaprešićani jako dobro i u pripremnim utakmicama, i osobno sam gledao jednu u Bistri protiv tadašnjeg četveroligaša.

Na toj utakmici Modrić je odigrao čudesno i bio je to signal za Srećka Bogdana, tada trenera Intera, da najozbiljnije počinje računati na njega kao središnjeg veznog igrača.

– Čim je Luka došao u Inter, rekao sam mu kao i drugim mladićima (Ćorluka, Čale...) da neće igrati kod mene jer su stigli iz Dinama, već sami moraju zaslužiti svoju minutažu. Neka se nametnu i izbore za mjesto u momčadi. I ako im to uspije s 18 godina, bit će dobri igrači. Luka Modrić je prvi, već nakon samo mjesec dana, izborio poziciju u početnom sastavu – rekao je Bogdan.

U to vrijeme prva opcija na mjestu ofenzivnog veznjaka bio je Tomislav Dujmović, a druga Tomislav Gondžić. Prvi je otpao jer je tužio klub, a drugi se ozlijedio. Prvi je put Modrić zaigrao u žutom dresu na prijateljskoj utakmici u Murskoj Soboti.

Malo je štekao u duelu

– S Lukom kao direktor kluba nisam nikada imao problema. Čak nikad nije bilo potrebe da razgovaramo u uredu o nekakvim nepredviđenim situacijama. On je bio skroman dečko, pošteno je odrađivao svaki trening, svaku utakmicu. Ostaje mi samo žal što nije ostao kod nas i drugi dio sezone jer bismo sto posto bili prvaci Hrvatske. Ovako, Dinamo ga je vratio u polusezoni kada su igrali u Ligi za ostanak. Dobro je pa su nam ostavili Ćorluku koji je bio jedan od naših najboljih igrača u drugom dijelu prvenstva. Na kraju smo izgubili utrku s Hajdukom za naslov prvaka Hrvatske – istaknuo je Laljak i dodao:

Foto: Reuters/Pixsell

– Rado se sjećam i stalno ponavljam anegdotu kako sam ostao Luki dužan zadnju plaću, 5000 kuna. Ako treba, isplatit ću mu prvi put kad se vidimo – zaključio je Laljak.

Nakon što se nametnuo u prijateljskim utakmicama, Bogdan je odmah uočio:

– Vidjelo se da ima kvalitetan pas, odličan dribling, bio je borac i uvijek rastrčan. Njegove mane? Tada je štekao u duelu, ali opet, bio je dovoljno vižljast kako bi ih izbjegavao – rekao je Čeči.

Trener Zaprešićana malo je znao o Modriću kad je došao u klub.

– Čuo sam priče da je dominirao u bh. ligi, a čim s 18 godina prođete takav nivo, morate imati kvalitetu. Luka je uvijek stavljao kolektiv na prvo mjesto, uvijek je bio u službi cijele momčadi – naglasio je Bogdan.

Zanimljivo je da ga Bogdan nikad nije koristio na mjestu zadnjeg veznog. Većinom bi igrao prema naprijed i igrao je odmah iza Interove dvije špice, Piškora i Gulića. U to vrijeme uz Modrića u vezi je igrao Stjepan Poljak. I dok Modrić danas igra u Realu, Poljak igra u Zagorcu iz Krapine.

– Luka je pravi primjer svima, a uvijek se volim sjećati igrača koji su ni iz čega napravili velike stvari. On je stigao iz male sredine, bio uporan i imao svoj cilj. Uvijek je bio željan uspjeha, nikada na treninzima nije tražio poštedu ili odustajao. S njim je zaista bilo užitak raditi – zaključio je Bogdan. 

>> Pogledajte i video: Zlatna lopta je kruna sjajne Modrićeve karijere

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
14:43 05.12.2018.

On sad toliko zarađuje na minutu u Realu i to na treningu!

DU
Deleted user
13:56 05.12.2018.

"5000 kuna. Ako treba, isplatit ću mu prvi put kad se vidimo..." Koji lik. sada to prica. Moze ga biti sram, koja nepostenjacina. I sada to spominje za to malo pozornosti ooko toga. Tolike godien nekome dugovati. Teska smrt ga ceka...

AN
AnteKino
14:04 05.12.2018.

Sad se svi hvale Lukom , dok je radio za 5000 kn znaci moglo se i tako neisplatit i nikom nista , jadno sad bi mu dao , mislim da bi ga prije prevario za koji milijun ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije