Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA U VARAŽDINU

Oslabljeni europski prvak stiže u Hrvatsku

Hrvatski košarkaši
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
05.09.2018.
u 10:47

– Te dvije utakmice itekako će nam pomoći jer igrači nisu dugo bili u ritmu igranja utakmica. Uza sav respekt prema suparniku i susjedu, provjerit ćemo stanje u kojem jesmo, kako želimo igrati.

Nakon što su se 29. kolovoza okupili, najbolji hrvatski košarkaši danas imaju prvu od dvije provjere uoči rujanskih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo s Litvom i Poljskom. Izabranici Dražena Anzulovića igraju danas u Varaždinu (20 sati) i u subotu u Celju (20 sati) s europskim prvakom Slovenijom.

Nažalost, europski prvaci nastupit će u prilično izmijenjenom sastavu jer neće biti NBA igrača Luke Dončića i Gorana Dragića (oprostio se od reprezentacije), ali ni realovaca Prepeliča i Randolpha, igrača Barcelone Blažiča, a u obje utakmice protiv Hrvatske neće biti ni centra Dimeca kojeg je njegov novi njemački klub Bayreuth ucijenio zaprijetivši mu da neće s njim potpisati ugovor ne dođe li na klupske pripreme.

No, hrvatskom izborniku Anzuloviću to ne smeta.

– Te dvije utakmice itekako će nam pomoći jer igrači nisu dugo bili u ritmu igranja utakmica. Uza sav respekt prema suparniku i susjedu, provjerit ćemo stanje u kojem jesmo, kako želimo igrati.

Kako je na centarskoj poziciji “najprometnije” pa izbornik ima čak tri teška centra (Zubac, Žižić, Planinić), kako će svu trojicu učiniti zadovoljnim i riješiti problem minutaže?

– Nemam ja što tu rješavati. Kad ste u reprezentaciji, osobno zadovoljstvo morate ostaviti kod kuće. Moraju naći svoje mjesto u sustavu igre koji smo postavili, a u igri će ih držati energija na parketu.

Nažalost, u prvoj utakmici neće biti Krunoslava Simona jer ga njegov klupski trener Ataman nije pustio.

– Kruno će doći 7. rujna na trening u Celje.

Anzulovićevi izabranici stigli su u toplice Sveti Martin u različitim kondicijskim stanjima pa se kondicijski trener Šime Tomašević bavi ujednačavanjem. Jedan od najpripremljenijih je Jakov Mustapić kojeg je cijelo ljeto pripremao njegov otac atletičar Ivan Mustapić, još uvijek kopljaški rekorder Hrvatske.

– Važnije od toga tko je koliko tjelesno pripravan jest to kako djelujemo kao momčad. U Svetom Martinu imamo sve uvjete, svi smo svjesni svojih obveza i tako se i ponašamo – zaključio je Anzulović, koji će u ovom rujanskom kvalifikacijskom “prozoru” biti izbornik koji je, možda, i najdulje imao reprezentativce na okupu.

Dulje, recimo, no što će ih imati bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša, od neki dan novi izbornik reprezentacije BiH, koju čekaju kvalifikacijski ogledi s Finskom i Češkom, ali s dvojicom svojih NBA igrača Nurkićem i Musom. 

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije