Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVAKINJE

Osječanke 23. put zasluženo slave uz taktove "Inati se Slavonijo"

08.06.2021.
u 20:24

Tko zna, možda će naslov prvakinja Hrvatske nešto promijeniti u cijeloj toj priči. Kako bilo da bilo, Izabela Lojna je nakon utakmice visoko podigla pehar, ubrzo joj se priključila Violeta Boban, a onda je krenula pjesma – “Inati se, Slavonijo”

Nogometašice Osijeka osvojile su svoj 23. naslov prvakinja Hrvatske. Prekinule su dvogodišnju dominaciju Splićanki koje su bile prvakinje 2019. i 2020. godine. U odlučujućoj utakmici Osijek i Split odigrale su 0:0 na stadionu Elektre. Osječankama je odgovarao neodlučeni rezultat do 2:2 da postanu prvakinje. Zanimljivo je da su sva četiri međusobna susreta završila ove sezone bez pobjednika, no Osječanke su postale prvakinje zbog većeg broja pogodaka u gostima. Inače, utakmica na igralištu pored Drave bila je dosta nervozna, a sudac je dodijelio čak devet žutih kartona.

Osječanke će tako sljedeće sezone na svom igralištu ponovno ugostiti sastave iz Lige prvakinja, a Splićankama ostaje utješna nagrada – osvojen kup. Zanimljivo je da Osječanke u svojim redovima nemaju nijednu reprezentativku Hrvatske, a najbolje su u Hrvatskoj. Dobro, poznata je priča o tome kako su upućivani pozivi igračicama Osijeka koje bi se opravdavale da ne mogu doći na akciju reprezentacije zbog obaveza na fakultetima, poslovima.

Tko zna, možda će naslov prvakinja Hrvatske nešto promijeniti u cijeloj toj priči. Kako bilo da bilo, Izabela Lojna je nakon utakmice visoko podigla pehar, ubrzo joj se priključila Violeta Boban, a onda je krenula pjesma – “Inati se, Slavonijo”.

Osječanke su završile sezonu kao ekipa koja je postigla najveći broj pogodaka – 136 te kao ekipa koja je primila najmanje pogodaka – 11. Primjerice, drugoplasirane Splićanke postigle su 95 pogodaka, a primile jedan više od Osječanki – 12. Osječanke imaju i najboljeg strijelca. Lorena Balić je u osnovnom dijelu lige postigla 44 pogotka te još sedam u Ligi za prvakinja. Naslov su osvojile: Belaj, Bulut, Culek, Nevrkla, Balić, Lojna, Medić, Kunštek, Šalek, Kovačević, Lubina, Jelačić, Adamović, Lucić, Mikinac, Štimac, Matanić i Blažević. 

Ključne riječi

Komentara 2

SS
sokac sa drave
10:04 09.06.2021.

Znaci najbolje su ali u repki igraju skoro sve splicanke jeli mozda Dalic upleo svoje prste i kod zenskih.

JA
jadnatikoza
22:10 08.06.2021.

Kome se inate? Svojoj djeci u Irskoj? Izaberu Glavaše, Škore i HDZ na izborima i onda se kakti nekome inate, baš su pametni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije