Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAREM NEMA TAYLORA

Osjeća li da je spreman, Dudu treba istrčati!

Eduardo da Silva
AFP
27.03.2010.
u 08:25

Prošla su 762 dana koja su nudila stravu prve noći kada je najprije spašena noga od amputacije, pa dugotrajni oporavak, te polagani, postupeni povratak nogometu.

Koji, koliko god bismo mi to željeli, ipak nije ostvaren do kraja.

– Ne vjerujem da će nakon tako teške ozljede Eduardo da Silva više ikada biti onaj stari. Bojim se jako – rekao je nakon stravične ozljede Miroslav Ćiro Blažević.

Duhove ne treba prizivati

Martin Taylor, koji danas nosi majicu Watforda, a ondje je iz Birminghama otišao ovoga siječnja, gotovo je prepilio Eduardovu nogu. Sjetio se toga jučer i trener Birminghama, Škot Alex McLeish, koji je i tada vodio plave iz Birminghama.

– Ne treba prizivati duhove prošlosti. Ovo treba biti normalna prvenstvena utakmica i ništa više.

Prošle je sezone Birmingham bio drugoligaš, pa se Arsenal na St. Andrews stadion vraća prvi put nakon toga kobnog 23. veljače. Zbog ozljede Niclasa Bendtnera, Arsene Wenger razmišlja o tome da Eduardo igra od početka. Francuz je odluku o nastupu ostavio Eduardu.

– Razgovarao bih s Eduardom, te dobijem li potvrdu da ga nije strah, da mu nije nelagodno, postavio bih ga u igru – rekao nam je Nikola Jurčević, pomoćnik Slavena Bilića koji vrlo dobro poznaje Dudua, a ima i iskustvo samostalnog vođenja Dinama.

Dakle, poznavajući našeg Brazilca, ako Wenger tako odluči, sigurno će igrati.

Vratit će se potpuno

Jer, nakon te ozljede Dudu je odigrao malo utakmica, treba mu kontinuitet, a treba pobijediti i prošlost. Posljednji gol Eduardo je postigao 3. siječnja 2010. na utakmici protiv West Hama. Nakon toga je odigrao devet utakmica, a u posljednje je vrijeme uglavnom ulazio potkraj susreta.

– Sjećam se da je Wenger rekao kako mu se Dudu čini boljim nakon povratka. Duduu nedostaje jedino kontinuitet, ali vjerujem da će se potpuno vratiti i biti spreman za rujan i početak kvalifikacija – kaže Jurčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije