Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedi u euforiji

Osim: BiH je trenutačno najjača reprezentacija iz bivše Jugoslavije

Ivica Osim
Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.03.2013.
u 10:35

– S igrom kao protiv Grčke izgledamo jako ozbiljno. U obrani su momci odigrali odlično, Grčka skoro nije pošteno pucala na gol

Reprezentacija BiH proživljava svoje najljepše nogometne dane. Nakon pobjede protiv Grčke s rezultatom 3:1 vodeća je u skupini G i nikad nije bila bliže odlasku na veliko natjecanje. Odlične igre naciju su bacile u trans, a među oduševljenima je i Ivica Osim, legendarni bosanskohercegovački trener.

– S igrom kao protiv Grčke izgledamo jako ozbiljno. U obrani su momci odigrali odlično, Grčka skoro nije pošteno pucala na gol, a oni nisu bez veze. To je prvak Europe, a mi nikada nismo bili na Europskom prvenstvu. Izgledamo odlično, već sada bi trebali početi s pripremama za Brazil – rekao je Osim za Dnevni Avaz.

Na pitanje je li BIH trenutačno jača od Hrvatske Osim je odgovorio:

– Nemojmo odmah tako. Iako, objektivno, BiH je trenutačno, kažem trenutačno, najbolja reprezentacija s prostora nekadašnje zajedničke države. Imamo svjetsku klasu na golu, u obrani, veznom redu i napadu. Nekoliko njih može ono što drugi ne mogu – zaključio je Osim.

Ključne riječi

Komentara 44

MA
marko53
10:56 26.03.2013.

Pa ima pravo da misli....A mi opet mislimo drugačije.

DU
Deleted user
10:40 26.03.2013.

Taj Osim me nikad nije razočarao, počevši od danas znamenite utakmice Jugoslavije i Nizozemske u Zagrebu kad on kao selektor (formalno Hrvat) nije uvrstio ni jednog igrača iz Hrvatske u reprezentaciju - dalje, što je slijedilo, salve zvižduka i pljesak na svaki dobar nizozemski dribling - e to je bila tema dana u Jugoslaviji, a još više u Nizozemskoj odnosno igrači se u čudu nisu mogli načuditi da igraju u tuđoj državi i da im plješće, a contra "domaće" reprezentacije. Tako da je on neka konstanta, a što je za razumjeti jer žena mu islamske vjeroispovijesti i onda Osim ima vizuru kao i naš vrli član Predsjedništva BiH, od milja zvani Sejdo. Uz razliku da je taj čak i ranjen projektilom HVO odnosno Osim se nije izravno, borbeno angažirao protiv Hrvata. Medijski, o da... Pada mi na pamet i Nikola Pilić, a svi će znati i zašto!

ST
Startrack
12:33 26.03.2013.

Inace ja sam rodjen u toj Pih. Kamo srece dasam rodjen u Latviji (koja nezna igrat nogomet) a ne u najsiromasnijoj zemlji Europe punoj felsavih (mjesani kerovi) i bezubih ljudi. Ni na kraj pameti mi nije da imam ikakva posla sa Bosancima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije