Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGOVOR NA 4 GODINE

Osijek napravio rekordan transfer: Igrača prodao za 1,2 milijuna eura

Mateo Barać
13.07.2018.
u 18:40

Igrajući za Osijek zabilježio je i jedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske, u prijateljskom ogledu s Čileom na turniru u Kini, u siječnju 2017. godine.

Mateo Barać više nije član Osijeka. Ovaj mladi i talentirani stoper potpisao je četverogodišnji ugovor za bečki Rapid.

Najveći je ovo posao koji je Osijek napravio u povijesti budući da su Austrijanci za Baraća platili 1,2 milijuna eura odštete. A kako doznajemo, uz bonuse, taj bi se iznos mogao popeti i do 1,8 milijuna eura

Austrijski mediji pišu da su za Matea zainteresirani bili i nizozemski AZ Alkmaar, poljska Legia i još dva ruska kluba, no dogovor su postigli Rapid i NK Osijek u poslu u kojem su zadovoljne sve tri strane. Poznato je da je Baraća nakon lanjskoj trijumfa Osječana nad PSV-om tražio i Ajax. 

>> Pogledajte i Večernji Pressing by Igor Štimac s Mandžukićem, Subašićem i Lovrenom

O igračkim karakteristikama novoga pojačanja zadnje linije, Austrijanci pišu da je 'visok, jak u skoku, brz i pouzdan, vrlo dobre lijeve noge' i da će biti prava zamjena za Brazilca Galvaa kojega je Rapid transferirao u Njemačku. Dodajmo da će Baraćev novi klub igrati u trećem pretkolu Europske lige, kao trećeplasirana momčad austrijske Bundeslige u prošloj sezoni.

Mateo Barać je u Gradski vrt stigao u ljeto 2016. godine iz drugoligaša Šibenika i odmah se uspio nametnuti, te izboriti standardno mjesto u najboljem sastavu. Za Bijelo-plave je ukupno odigrao 64 utakmice, od toga točno 50 u HNL-u uz jedan postignuti pogodak i to protiv Dinama u Maksimiru. Igrajući za Osijek zabilježio je i jedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske, u prijateljskom ogledu s Čileom na turniru u Kini, u siječnju 2017. godine. 

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mislav22
22:32 13.07.2018.

Bravo Barać, bravo Osijek.

SO
sokolić
08:48 14.07.2018.

a hajduk prodaje igrace za 10 000 eura😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije