Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renan Guedes

Osijek doveo 25-godišnjeg Brazilca

Renan Guedes
NK Osijek
24.06.2023.
u 14:23

- Zadovoljan sam što sam u Osijeku, kada se otvorila mogućnost nisam puno dvojio. Svi znamo kvalitetu hrvatskog nogometa, a kada mi se ukazala prilika za doći u jedan od najboljih klubova lige vidio sam to kao priliku koju moram iskoristiti.

Nogometni klub Osijek i moldavski Sheriff dogovorili su uvjete transfera Renana Guedesa, 25-godišnjeg desnog braniča koji će pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji Bijelo-plavih s kojima je potpisao trogodišnji ugovor. Riječ je o igraču koji je svoju karijeru počeo u Corinthiansu, u mlađim uzrastima igrao je za Atletico Mineiro prije nego je preko Guarulhosa, Joinvillea i Bahiju u siječnju 2022. godine stigao u moldavski Sheriff. Za prvaka Moldavije odigrao je 43 utakmice i dao svoj doprinos osvajanju dvostruke krune u prošloj sezoni. Igrajući za Sheriff nastupio je i na 14 europskih utakmica.

- Zadovoljan sam što sam u Osijeku, kada se otvorila mogućnost nisam puno dvojio. Svi znamo kvalitetu hrvatskog nogometa, a kada mi se ukazala prilika za doći u jedan od najboljih klubova lige vidio sam to kao priliku koju moram iskoristiti. Mislim da je za mene ovo veliki korak u karijeri i siguran sam da mogu dodatno napredovati i pomoći klubu da ostvari svoje ambicije. Već sam radio s trenerom Stjepanom Tomasom i njegovim stožerom u Sheriffu, mislim da će mi to pomoći u prilagodbi i da mogu ponoviti igre kakve je u Osijeku pružao moj sunarodnjak Igor Silva, rekao je Guedes koji će nositi dres s brojem 42.

Zadovoljstvo činjenicom da je popunjen desni bok iskazao je i sportski direktor Ivica Kulešević.

- Renan je igrač kojeg smo duže vrijeme pratili i mislim da smo doveli kvalitetnog i karakternog igrača koji će odgovoriti svim zahtjevima naše igre. Rekao bih da je riječ o igraču dosta sličnom Igoru Silvi, kvalitetnom u defanzivi i s dobrim smislom za igru prema naprijed. Vjerujem da će se brzo uklopiti i da će dodatno podignuti kvalitetu u momčadi, istaknuo je Kulešević.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:38 24.06.2023.

Uz novi stadion Osek starim putevima slave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije