Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO JE NESTAO VLASNIK K-1?

Orsat Zovko o čovjeku koji je prevario Cro Copa: To je lopovština

15.03.2013., Arena Zagreb, Zagreb - K-1 World Grand Prix Finals. Finale, Mirko Filipovic - Ismael Londt. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
09.10.2016.
u 23:27

– Ispalo je da je Kim poprilično kontroverzan biznismen za kojeg sam poslije čuo da je zaradio na videoigricama i nekim crtanim serijama.

Sve dok Dževad Poturak, prekaljeni bošnjački kik-boksač, prije nekoliko dana o tome nije progovorio, nitko javno nije govorio da su iza K-1 Grand Prixa održanog 2013. u Zagrebu ostali financijski repovi, odnosno dugovi prema borcima. Zašto je tome bilo tako, pokušao nam je objasniti producent te priredbe Orsat Zovko, vlasnik kabelske televizije Fight Channel i borilačke promocije FFC.

Kimu propali poslovi

Orsat je trenutačno u Zadru gdje kao producent sudjeluje u snimanju američkog reality showa “Rat dronova”, a za “aferu K-1” kaže:

– To je poznata stvar, no iz poštovanja prema organizaciji koja je svojedobno imala veličinu to dosad nije izašlo u javnost.

Kap koja je prelila čašu odluka je K-1 organizacije da ove jeseni održi priredbe u Beogradu i Tuzlu. Rasrdilo je to i Orsata:

– Doći u dvorište u kojem si ostao najviše dužan vrhunac je bezobraštine. A ta lopovština počela je već nedugo nakon Grand Prixa u Zagrebu kada su počeli raditi nove priredbe a da nisu isplatili borce s turnira u Zagrebu.

Osim Poturku, K-1 duguje i pobjedniku tog turnira Mirku Filipoviću, finalistu Ismailu Londtu i Pavelu Žuravljevu.

– Sveukupno, dug je više od milijun dolara pa FFC poziva sve borce da ne sudjeluju na K-1 priredbama jer bi i oni mogli biti prevareni. Osim toga, mi borcima koji imaju s nama ugovor zabranjujemo da nastupaju na tim priredbama, a ako se za to ipak odluče, onda više neće moći nastupati u FFC-u.

Kamo je nestao Mike Kim? Gdje je vlasnik K-1 koji je spektakularno najavljivao da će pobjedniku zagrebačkog Grand Prixa isplatiti milijun USD što je kasnije preinačio na 800 tisuća USD?

– Nekoliko mjeseci nakon priredbe u Zagrebu ja sam se s njim našao u Monte Carlu gdje mi je pokazivao neke dokumente vezane za zemlju na Havajima koju namjerava prodati. Činilo se da čovjek ima volje to riješiti, ali je trenutačno upao u neke probleme i ja sam to prenio svim borcima. No, kako je vrijeme prolazilo, on se sve rjeđe javljao. Posljednji mi se put javio prije godinu i pol.

Naplatio se od ulaznica

Biznismen koji se danas ne javlja vjerovnicima tada je molio Orsata da s tim ne izlazi u medije da mu ne bi ugrozio imidž ozbiljna poslovnog čovjeka.

– Ispalo je da je Kim poprilično kontroverzan biznismen za kojeg sam poslije čuo da je zaradio na videoigricama i nekim crtanim serijama. Baza mu je bila Tokio, pa Hong Kong, a sada se ne zna gdje je. Nakon što je bankrotirala tvrtka koja je bila vlasnik brenda K-1, on je od te banke kupio brend koji je na kraju kompromitirao.

Za razliku od boraca, kao producent te priredbe Orsat se uspio naplatiti jer je to činio odmah, baš kao i Nizozemac Badr Hari koji je tražio svoj novac (navodno 300 tisuća USD) unaprijed te nije htio ući u svlačionicu dok putem e-bankinga ne vidi novac na računu.

– Borci su potpisivali ugovor s Kimom, a ja sam se srećom naplatio od prodaje ulaznica i sponzora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije