Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

Orlando "metlom" u drugi krug

Orlando Charlotte
AFP
27.04.2010.
u 09:19

Orlando Magic prva je momčad koja se uspjela plasirati u drugi krug doigravanja NBA lige. Košarkaši s Floride "pomeli" su Charlotte sa 4-0 u prvom krugu Istoka i sada mirno čekaju ishod obračuna Milwaukeeja i Atlante.

Orlando je u ponedjeljak u četvrtoj utakmici kao gost svladao Bobcatse sa 99:90 i prvi put u klupskoj povijesti riješio jednu seriju doigravanja u samo četiri utakmice.

Magic nije omeo ni podatak da je njegov najbolji igrač Dwight Howard ponovno imao problema s prekršajima zbog čega je utakmicu završio poslije samo 23 minute provedene na parketu i sa šest poena, ali i 13 skokova. No, imao je Orlando u ponedjeljak dovoljan broj raspoloženih igrača, a predvodio ih je Vince Carter s 21 poenom. Jameer Nelson je dodao 18, a Rashard Lewis 17 za prolazak u sljedeći krug.

Tamo će Magic čekati bolji iz ogleda Milwaukeeja i Atlante, ali nakon ponedjeljka nijedna od tih momčadi nije korak bliže konferencijskom polufinalu. Bucksi su, naime, pobjedom 111:104 na svome parketu izjednačili seriju na 2-2 i stavili favorizirane Hawkse na muke.

Za pobjedu Milwaukeeja najveće zasluge pripadaju sjajnom trojcu koji je sa 23 koša i šest asistencija predvodio "rookie" Brandon Jenings. Poen manje u svoju su statističku rubriku upisali John Salmons i Carlos Delfino koji je uspješno realizirao šest od osam pokušaja za tricu. Joe Johnson i Josh Smith su i u ponedjeljak bili raspoloženi, ali Atlanti to nije pomoglo. Johnson je utakmicu zaključio sa 29 koševa i devet asistencija, dok je Smith dodao 20 poena i devet skokova.

Phoenix je vratio vodstvo u seriji protiv Portlanda nakon pobjede 107:88 u petoj utakmici prvog kruga doigravanja na Zapadu. Sunsi sada vode sa 3-2 i u četvrtak navečer će u Portlandu imati prvu meč-loptu za drugi krug.

Phoenix je u ponedjeljak nadoknadio ranu prednost Blazersa od 14 poena razlike, a zanimljivo je da su Sunse do pobjede predvodili igrači s klupe, Channing Frye sa 20 koševa i osam skokova te Jared Dudley sa 19 koševa. Isti je broj poena upisao i Amare Stoudemire, dok je Steve Nash utakmicu završio s double-double učinkom, 14 poena i deset asistencija. Andre Miller je sa 21 poenom bio najučinkovitiji u poraženom sastavu.

 

NBA doigravanje, ponedjeljak, 1. krug:

Istočna konferencija

Milwaukee (6) - Atlanta (3) 111:104 (Jennings 23p, 6a, Salmons 22p, Delfino 22p / Johnson 29p, 9a Smith 20p, 9s)

Serija je izjednačena na 2-2

Charlotte (7) - Orlando (2) 90:99 (Thomas 21p, 9s / Carter 21p, Nelson 18p, Lewis 17p)

Orlando dobio seriju 4-0

Zapadna konferencija

Phoenix (3) - Portland (6) 107:88 (Frye 20p, 8s, Stoudemire, 19 p, 5s, Dudley 19p / Miller 21p)

Phoenix vodi u seriji 3-2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije