Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strijelci za NDH

Optužbe iz Srbije: Hrvatski nogometni savez ponovno veliča ustaštvo!

Strijelci, HNS
Foto: hns-cff.hr
15.03.2016.
u 11:55

HNS je objavio popis svih igrača koji su za Hrvatsku postigli tri pogotka na jednoj utakmici, a prašina se podigla zbog Wolfla i Lešnika

Nakon što je Hrvatski nogometni savez objavio popis svih igrača koji su, nastupajući za Hrvatsku, postigli tri pogotka na jednoj utakmici uslijedile su brojne kritike i optužbe u srpskim medijima. 

Na popisu su se našli Eduardo da Silva, Mladen Petrić, Boško Balaban, Davor Šuker, Goran Vlaović, a oni zbog kojih se podigla prašina su Franjo Wolfl i August Lešnik.

 

Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trick u susretu s Korejom, no prilika je to za prisjetiti se...

Posted by Hrvatski nogometni savez on 13. ožujka 2016

 

– Ponose se golgeterima Pavelićeve NDH: Hrvatski nogometni savez ponovno veliča ustaštvo – piše tabloid Kurir navodeći da je HNS objavio imena dvojice igrača koji su zabijali za nacističku NDH.

Informer navodi kako je Lešnik dao tri gola Slovačkoj u pobjedi 6:1 1942. godine, dok je Wolfl dvije godine poslije, također protiv Slovačke, upisao hat-trick u pobjedi 7:3.

– Time su u HNS-u jasno dali do znanja da sebe vide kao nasljednike ustaške države, dok se nijedan hrvatski igrač u dresu Jugoslavije nije našao na tom popisu. Inače, predsjednik HNS-a Davor Šuker nikada nije krio da je zaljubljenik u ustaše, čak je poznato da se i fotografirao na grobu Anta Pavelića u Madridu dok je igrao za Real – naglašava Informer.

Spomenuli su i bivšeg hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića

– Šimunića je poslije povika "za dom spremni", zbog kojeg je ga je FIFA kaznila, propustio SP u Brazilu, HNS nagradio i sada je suradnik u stručnom stožeru Ante Čačića – zaključuje Kurir.

>>Nastavak suradnje HNS-a i Svjetske organizacije Roma

Komentara 70

PK
PKE
12:10 15.03.2016.

To su tekme koje su bile pod pokroviteljstvom FIFA jer smo tada bili član FIFA. Ne vidim problem?!

PP
pp
12:21 15.03.2016.

Ma čuj ti ove mordorske orke. Srbijanci nastavljaju sa propagandnim ratom protiv Hrvatske i Hrvata. I krajnje je vrijeme da se na to reagira. Ako su si zamislili da oni nisu izloženiji nama nego mi njima, e pa u krivu su. Bog očito voli Hrvate kad nam je namjestio Srbeke za neprijatelje...nažalost nikako da se opamete, samo nastavljaju po starom...lud narod...

DI
dinamojavolim1
12:37 15.03.2016.

Boli me "ona" stvar sta pisu srpski mediji i nije mi jasno zasto pisete uopce o tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije