Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogata karijera

Oprostio se Robbie Keane, najbolji strijelac Republike Irske svih vremena

Robbie Keane
Foto: Press Association/Pixsell
28.11.2018.
u 16:13

U 146 nastupa za irsku reprezentaciju Keane je postigao 68 golova

Robbie Keane, najbolji strijelac nogometne reprezentacije Republike Irske svih vremena, završio je u četvrtak igračku karijeru.

- Danas, nakon 23 sjajne godine, službeno objavljujem završetak svoje profesionalne igračke karijere - izjavio je u srijedu putem priopćenja 38-godišnji Robbie Keane.

U 146 nastupa za irsku reprezentaciju Keane je postigao 68 golova, a s tri pogotka je bio najbolji strijelac svoje izabrane vrste na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, gdje su Irci stigli do osmine finala.

Uz nastup na SP-u, Keane je zaigrao u reprezentativnom dresu na europskim prvenstvima 2012. i 2016. godine, nakon kojeg se i oprostio od reprezentacije, u kojoj će nastaviti svoj nogometni put u ulozi pomoćnog trenera sadašnjem izborniku Micku McCarthyju, pod čijim je vodstvom i debitirao 1998. godine.

- Igranje za reprezentaciju i voditi je kao kapetan bio je vrhunac moje karijere. Uživao sam u svakom trenutku tog nevjerojatnog 18-godišnjeg putovanja s Irskom, a kao što sam već više puta istaknuo, riječi ne mogu opisati koliko sam ponosan što sam Irac. Nadam se da sam navijače učinio ponosnima, dok sam nosio zeleni dres i kapetansku traku - izjavio je 38-godišnjak rođen u Dublinu, iz kojeg se otisnuo među nogometne profesionalce.

Igrajući za deset klubova tijekom 23-godišnje karijere, Keane je sakupio 737 nastupa i postigao 325 pogodaka, od čega je 126 golova zabio u engleskoj Premier ligi. Keane je ponosno nosio dresove Wolwerhamptona, Coventryja, milanskog Intera, Leedsa, Tottenhama, Liverpoola, Celtica, West Hama, LA Galaxyja i Aston Ville, a karijeru je zaključio u indijskom klubu ATK, gdje je prvi put bio i u ulozi glavnog trenera.

- Kad sam sa 15 godina odlazio od kuće i otišao u Englesku, bio sam prepun snova. Trebala mi je samo jedna prilika. Zato se posebno zahvaljujem Wolverhampton Wanderersima, jer su vjerovali u mene i pružili mi priliku - izjavio je Keane te posebno istaknuo razdoblje koje je proveo igrajući za Tottenham:

- Imao sam tu čast da sam mogao odigrati 238 utakmica za Tottenham i biti kapetan. Proživio sam mnoge prelijepe trenutke i dani provedeni na White Hart Laneu uvijek će mi biti jako dragi. Taj će klub će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu.

Keane je s Tottenhamom osvojio engleski Liga kup, a najuspješnije razdoblje imao je igrajući za LA Galaxy s kojim je osvajao naslov pobjednika MLS-a 2011., 2012. i 2014. godine.

Komentara 2

PP
pp
17:28 28.11.2018.

Veliki igrač.

KA
kajinx
20:07 28.11.2018.

Uz Modrića je čuda stvarao. Znao je kako Luka diše i gdje će doći lopta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije