Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA MAMBA

Oproštaj velikana bez roditelja s kojima je na sudu zbog dresova

Kobe Bryant
Foto: Reuters/PIXSELL
15.04.2016.
u 11:03

'Izazvao sam ga prije utakmice i rekao da neće zabiti 50. A “motherfucker” je zabio 60.'

Kobe Bryant, košarkaška Crna Mamba, oprostio se od NBA košarke na sebi svojstven način. U svojoj posljednjoj utakmici ubacio je 60 koševa, ali iz čak 50 šuterskih pokušaja iz igre, što su dosad učinila još samo trojica igrača: Wilt Chamberlain, Elgin Baylor i Rick Barry. A samo je Michael Jordan sa toliko godina (37) uspio zabiti 50 i više koševa, ali nitko 60. A nitko toliko nije zabio ni ove sezone, ovo je koš više od sezonskog rekorda Anthonyja Davisa (59).

Žena mu oprostila nevjeru

Vjerovali ili ne, Bryant je na ovoj utakmici ispalio čak 40 šuteva više od prvog sljedećeg suigrača, odnosno 21 tricu (pogodio ih je šest) što su prije njega izvela samo petorica NBA igrača (J.R. Smith, Damon Stoudemire, Vince Carter, George McCloud, Michael Adams). Na oproštaju od jedne iznimno loše sezone, najlošije u povijesti kluba (17-65), LA Lakersi pobijedili su Utah sa 101:96, no ta je utakmica bila samo pozornica za oproštaj jednog od najvećih košarkaša svih vremena. A kako uz igračku veličinu poslovično ide i veličina ega, njega je Bryant još jednom iskazao šutirajući kad god mu se prohtjelo.

– Izazvao sam ga prije utakmice i rekao da neće zabiti 50. A “motherfucker” je zabio 60 – požalio se jednoj novinarki njegov bivši suigrač Shaquille O’Neal, centar s kojim je u paru osvojio svoja prva tri naslova NBA prvaka.

Uz njega su te večeri bili mnogi sportski i obiteljski prijatelji, pa tako i kćeri i supruga Vanessa koja mu je svojedobno oprostila javno objavljenu nevjeru začinjenu optužbom za silovanje. No oprostili mu nisu roditelji Joe i Pamela koje je tužio jer su bez njegova znanja na jednoj aukciji htjeli prodati neke njegove stvari.

A na njegovu oproštaju u Staples Centeru bila je i hollywoodska elita koju je predvodio Jack Nicholson, najveći navijač Lakersa među svima njima:

– Razmišljam da i ja s tobom odem u mirovinu. Bio si nam svima inspiracija. Los Angeles te voli.

Klinke su me vidjele pravog

Prije no što je po posljednji put izašao s parketa, Bryant je održao pozdravni govor, a potom se izgrlio sa suigračima, ali i brojnim štovateljima.

– Tijekom utakmice suigrači su mi dovikivali “šutiraj” umjesto “dodaj” što je bilo neobično u odnosu na standardne utakmice. Dok sam izlazio iz dvorane, imao sam osjećaj kao da sam u nekoj magli, kao da je oko mene sve sporo, a ja se krećem jako brzo. Izlazio sam sretan što su me moja djeca na kraju vidjela u izdanju u kakvom sam nekad igrao.

Završnu presicu održao je na tri jezika, na engleskom, španjolskom i talijanskom.

– Odlazim spokojan jer sam košarci dao sve što sam imao. Odlazim sjetan, ali dijelom i sretan jer se više neću morati istezati prije i poslije utakmice ni lediti koljeno i rame. Mamba je “out” – kazao je Bryant i otišao u povijest nakon 1566 odigranih NBA utakmica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije