Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Op, op, op i ale, ale, ale odjekivali Sljemenom

snježna kraljica
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/11
Autori: , dk, lk/VLM, jl
06.01.2010.
u 20:30

Navijači ni ove godine nisu iznevjerili očekivanja skijaša, iako je Ivica Kostelić izletio sa staze u prvoj vožnji, tako da je atmosfera bila uzavrela

Gromoglasnim op, op, op... iz glasova otprilike 19 tisuća ljudi, završila je šesta Snježna kraljica. Navijači ni ove godine nisu iznevjerili očekivanja skijaša, pa iako je Ivica Kostelić izletio sa staze u prvoj vožnji, nakon kratkog razočaranja navijači su njega, ali i ostale skijaše bodrili glasnim navijanjem i trubljenjem.

Spust francuskog skijaša Juliena Lizerouxa i talijanskog Guliana Razzolia njihovi su navijači umjesto op, op, op popratili uzvicima ale, ale, ale. I dok su se uz stazu trošili glasovi, najbolja zabava i ove je godine, već tradicionalno bila na Krumpirištu gdje je feštalo oko osam tisuća navijača. Između utrka palile su se bengalke, a lica ocrtana šahovnicom plesala na glazbu bendova Garcia i Kino klub. O atmosferi na Krumpirištu toliko se pričalo prošlih godina da je odlučila to provjeriti i djevojka iz Austrije, koja priznaje utrku nije ni pogledala.

Ovdje sam s dečkom, a na Krumpirište sam došla ravno iz Beča – rekla je Irena Galić i kao jedinu zamjerku dodala to što nikako nije mogla doći na red za hranu.

A red za vojnički grah iz godine u godinu sve je veći. Vojska je skuhala 12 tisuća porcija graha, a za obje utrke ukupno 18 tisuća porcija. Uz grah dijelile su se palačinke, sendviči, čaj i kava. Gorska služba spašavanja nije imala puno posla, a pohvalili su i navijače.

- Organizacija je bila odlična, a gledatelji izuzetno disciplinirani. Dobro su se obukli i pripremili za uvjete na Krumpirištu – pohvalio je GSS-ovac Filip Filipović. GSS imao je nekoliko intervencija danas, a tri su bile najteže. Prvo je jutros abručer uz stazu skijama rasjekao mišić natkoljenice, a dvoje ljudi je palo i ozlijedilo glavu.

Razlog pohvali GSS-a vjerojatno je i to što djevojke u štiklama danas nisu bile viđene kao na ženskoj utrci u nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije