Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

Ona je prije 28 godina odvela Dražena Petrovića u smrt: 'Klara je monstrum!'

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/3
07.06.2021.
u 08:35

– Nije čak ni s Hilal Edebal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu.

Nikad prežaljeni košarkaški velikan Dražen Petrović poginuo je na današnji dan prije 28 godina u tragičnoj prometnoj nesreći koja je šokirala sportski svijet i ostavila u nevjerici do današnjih dana. A možda bi bilo drukčije da nije bio toliko zaljubljen i ušao u automobil umjesto u autobus sa suigračima iz reprezentacije.

Za volanom tog automobila sjedila je njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, bivša košarkašica i manekenka. Dražen je njome bio zaluđen. Njegova majka Biserka za Klaru nema lijepih riječi.

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal Edebal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je svojedobno Draženova mama.

Tako je i bilo. Stigla je 7. lipnja 1993. u popodnevnim satima po Dražena na aerodrom u Frankfurt u društvu sa spomenutom prijateljicom Hilal, talentiranom košarkašicom Sveučilišta Niagara. Dogovor je bio da Dražena odveze u München, ali njihovi životi zauvijek su se promijenili na autocesti A9.

Kod gradića Denkendorf Klara se Golfom zabila u Mercedesov tegljač pri navodnoj brzini od 160 kilometara na sat. Dražen je spavao na suvozačevom mjestu te je pri sudaru ispao iz automobila i na mjestu poginuo. Hilal je pak izgubila pamćenje i karijera joj je završila.

Szalantzy, danas Bierfhoff, rođena je 1970., a prije no što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljica. Uz pomoć jedne prijateljice iz Hrvatske nastojala je stupiti u kontakt s njim preko menadžera, a kad je došla na jednu utakmicu, prema navodima prijatelja, ispisali su ljubavni scenarij. Poslije nije govorila o vezi s Draženom ni o prometnoj nesreći. Dolazila je nekoliko puta u Zagreb na Draženov grob te je navodno bila u kontaktu s njegovim bratom Aleksandrom.

Trebale su proći tri godine od nesreće da upozna njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa za kojeg se udala 2001. Par je prvo dijete dobio 2007., a 2010. život su joj obilježile dvije tragedije. Naime, u osmom mjesecu trudnoće izgubila je dijete, a zatim joj je preminuo brat Ladislav.

Komentara 59

SI
sisavac
09:28 07.06.2021.

tekst sugerira da je klara to napravila namjerno. a da se kasnije oko tog događaja nije previše bavila... što je trebala, naricati godinama pred kamerama, da bi netko u hrvatskoj dobio zadovoljštinu? kakve koristi od silnih sjećanja na mrtve? ajmo plakati zbog kralja tomislava, kneza branimira, svašta nešto. pustimo mrtve na miru, život je za žive.

DU
Deleted user
11:34 07.06.2021.

Za razumijeti je majčina tuga sa poginulim sinom. No bolesno je oduzimati normalne živote drugima zbog toga. Čovjek je igrao vani, a mi za ljubav njenu i njemu za zahvalu slušamo desetlječa samo o njemu kao da nitko drugi u u košarci nije ništa napravio. Veliko poštovanje i njemu i obitelji, ali ne tlačite druge, ne krivite druge, pustite da bar ona živi, ako ga je voljela sigurno joj nije bilo lako, ne griješite dušu.

DI
dino85
10:04 07.06.2021.

Zašto okrivljujete ženu koja nije skrivila prometnu nesreću. Da nije šleper probio zaštitnu ogradu nebi bilo ni saobraćajke. Što se tiče brzine 160 km/h to je u Njemačkoj normala na autobanu. To što je Klara čista švabica a ne Srbska snajka, razjasnite sami s sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije