Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSRODNI BORAC

Ona je nekoć bila muškarac, a sad se tuče sa ženama

Fallon Fox
CFA (cfafights.com)
05.04.2013.
u 13:19

– Operirana sam i godinama pijem hormone. Nakon operacije moje tijelo ne može lučiti veću razinu testosterona od prosječne žene.

Boksačka komisija Floride donijela je odluku – Fallon Fox, nekadašnji muški borac, može ući u ring i boriti se protiv žena. Tridesetsedmogodišnjakinja će se natjecati kao transrodni borac.

Fox je promjenom spola izazvala brojne komentare i reakcije svih ljubitelja borilačkih sportova, a mišljenja su, kao i obično, podijeljena. Fox je našla protivnicu s kojom se trebala boriti, no nije se znalo hoće li borba biti odobrena. No, floridska boksačka komisija zatim je dala zeleno svjetlo i Fox će dobiti licenciju.

– Trenutačno ne postoji ništa što bi je spriječilo da dobije licenciju u našoj državi – tim je riječima objašnjena odluka, prenosi Bleacher Report.

Fox će se tako 24. svibnja u MMA kavezu boriti protiv Allane Jones.

– Operirana sam i godinama pijem hormone. Nakon operacije moje tijelo ne može lučiti veću razinu testosterona od prosječne žene. Čujem da ljudi govore da sam u prednosti zbog veće razine testosterona, ali to nije istina. Štoviše, razina mi je niža – rekla je svojedobno Fox.

>>> Megameč na vidiku, Ronda sad čeka Ginu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije