Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI SPEKTAKL

Omiš ugostio više od 800 rukometnih veterana na Svjetskom kupu: 'Uvijek ću se vratiti'

Foto: Privatni album
1/18
13.09.2021.
u 12:04

- Ovo natjecanje je vrlo dobro zamišljeno, internacionalno je, baš kao i naša ženska ekipa u kojoj su sve cure iz različitih zemalja, od Urugvaja, Brazila, Slovačke...

Vatromet, pjesma, ples, podjela medalja i priznanja najboljima... spektakularnim zatvaranjem okončano je četvrto izdanje Svjetskog kupa rukometnih veterana, koje je od četvrtak do nedjelje u Omišu okupilo preko 800 umirovljenih rukometašica i rukometaša iz cijeloga svijeta. No po prikazanome na parketu omiškog SC Ribnjak neki od sudionika mirne bi duše i danas moglo igrati rukometne utakmice i konkurirati onima koji treniraju svaki dan.

No veteranke i veterani nisu u Omiš došli samo radi rukometa, nego i radi dobrog provoda i uživanjima u ljepotama hrvatske obale, na koju se neki vraćaju po tko zna koji put. A vratit će se, najavili su i to, i sljedeće godine, na peto izdanje Svjetskog kupa rukometnih veterana, koje bi opet trebalo privući rekordan broj sudionika.

Nema sumnje da bi i ove godine privukli dvostruko više sudionika da se nisu ispriječile epidemiološke mjere u nekim zemljama. Sretni smo da je sve prošlo bez ikakvih problema, što u prvom redu možemo zahvaliti dobroj organizaciji i svim mjerama predostrožnosti, kao i pridržavanju mjera svih sudionika – kazao je presretni organizator Svjetskog kupa Mario Čaljkušić.

I njemu je pao veliki kamen sa srca jer je na njemu bio teret organizacije i odgovornosti za svakog natjecatelja koji je stigao u Omiš. No pokazalo se da su dobar plan i organizacija i ovoga puta osigurala uspješno odvijanje turnira.

- Sretni smo što smo nastupili, po prvi put smo ovdje i nosimo zaista lijepe utiske iz Omiša. Pohvala organizatorima na sjajnoj organizaciji i radujemo se povratku iduće godine, a osobno se nadam da ću se vratiti i sa svojom obitelji na odmor - rekao je Kristian Ionesku iz rumunjske HC Bucovina.

- Ovo natjecanje je vrlo dobro zamišljeno, internacionalno je, baš kao i naša ženska ekipa u kojoj su sve cure iz različitih zemalja, od Urugvaja, Brazila, Slovačke... Mi smo multinacionalni i multikulturalni klub, nismo običan rukometni klub, nego jedna velika obitelj koja se dobro zabavlja i zbog toga smo se i vratili u Omiš. Moram pohvaliti sjajnu organizaciju, igrao se dobar rukomet, uživali smo u sjajnoj prirodi i uvjetima, svi smo bili u istom hotelu,gdje smo se mogli družiti i zabavljati, i vjerujem da ćemo se svi vratiti i sljedeće godine. Ja ću se vraćati do kraja svog života – kazao je Paolo Seratone osnivač kluba iz Dubaija.

REZULTATI:

KATEGORIJA MUŠKARCI 50+

FINALE: PTKE - KHARKIV 6:10

TREĆE MJESTO: MAFC - OLDI 4:11

1. PTKE ( Mađarska) 2. KHARKIV (Ukrajina) 3. OLDI (Poljska)

Najbolji golman: Oleksandr Bolučenko (Kharkiv)

Najbolji strijelac: Igor Bondal (Kharkiv)

MVP: Zoltan Lipšik (PEAC PTKE)

KATEGORIJA MUŠKARCI 40 +

FINALE: PEAC-Hana 14:9

TREĆE MJESTO: SHTH-Legion 11:8

1. PEAC (Mađarska) 2. Hana (Češka) 3. SHTH (Slovačka)

Najbolji golman: Tomaž Varha (HKKH Hana)

Najbolji strijelac: Laslo Virag (PEAC)

MVP: Jirži Tidlačka (HKKH HANA)

KATEGORIJA MUŠKI 35 +

FINALE: Dramac - Bucovina 13:13 - 2:3 NA PENALE

TREĆE MJESTO: Trogir-Dubai 18:11

1. Bucovina ( Rumunjska) 2. DRAMAC ( Austrija) 3. Trogir (Hrvatska)

Najbolji golman: Kristian Ionesku (HC Bucovina)

Najbolji strijelac: Edin Bajramović (Dramac Group)

MVP: Mihai Rohožneanu (HC Bucovina)

KATEGORIJA ŽENE 30+

FINALE: Sinj - Dubai 12:9

TREĆE MJESTO: ARUC-Zadar 8:4

1. Sinj (Hrvatska) 2. Dubai (UAE) 3. ARUC (Brazil)

Najbolji golman: Denise Rodrigues De Souza (ARUC Brazil)

Najbolji strijelac: Marija Hrgović (ŽRK Sinj)

MVP: Lenka Minarcikova (HC Dubai)

KATEGORIJA ŽENE 40+

FINALE: Morava-ARUC 5:12

TREĆE MJESTO: Seni Girls-Split 6:11

1. ARUC (Brazil) 2. Morava (Slovačka) 3. Split (Hrvatska)

Najbolji golman: Karoi Anita (Seni Girls)

Najbolji strijelac: Veronika Heitmankova (HBH Morava)

MVP: Fransilene Nunes Santos (ARUC Brazil)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije