Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOVJEK SA STOTINU RUKU

Omeyer: Hrvati žive rukomet i zaslužili su SP

23.01.2009.
u 12:00

Skupina A Francuzima je bila lagana šetnja. Igrali su onoliko koliko su morali.

- Znamo da ćemo u drugom krugu morati pokazati mnogo više. Svjesni smo da će biti puno teže jer nas očekuju kvalitetnije momčadi - kaže Thierry Omeyer, čovjek sa stotinu ruku na vratima olimpijskih prvaka.

Utakmica s Hrvatskom sve je bliža. Raste li zbog toga napetost u taboru olimpijskih prvaka?

- Gledao sam zasad samo utakmicu Hrvatska - Južna Koreja, u kojoj Hrvati nisu igrali dobro, ali znam da to nije prava slika Hrvatske i da će se dizati iz utakmice u utakmicu, što potvrđuju i posljednji rezultati.

Nerijetko su upravo vaše obrane bile ključne u utakmicama protiv Hrvatske. Motivira li vas posebno Červarova momčad?

- Ne dijelim utakmice na velike i male, iako mi nikada ne manjka motiva u igri protiv Hrvatske jer riječ je o jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija. Inače, imam jako lijepa sjećanja na utakmice s Hrvatskom.

U Zagrebu vas čeka pravi pakao.

- Drago mi je da se SP igra upravo u Hrvatskoj, jer je riječ o zemlji koja živi za rukomet. Radujem se Zagrebu i nadam se da će dvorana biti puna navijača. Iako neće navijati za Francusku, to će za mene biti velik doživljaj.

Francuzi su u Hrvatsku došli bez petorice igrača koji su pokorili olimpijski Peking, no Omeyer kaže da se u momčadi ne osjeća njihov izostanak.

- Srce reprezentacije je ovdje. Istina, ima novih igrača, koji su impresionirani time što su prvi put na SP-u, ali smo ih mi iskusniji već integrirali u momčad.

Omeyer je osvojio sve što se osvojiti može. Bio je na krovu svijeta, na krovu Europe, olimpijski je pobjednik, no još je željan uspjeha.

- Uvijek želim biti najbolji. Jednostavno se volim natjecati i uvijek dajem najbolje od sebe, jer volim pobjeđivati. I u Hrvatsku sam došao po zlato - zaključio je Omeyer.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije