Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ NAJVEĆIH

Omeyer: Finala se ne igraju. Ona se pobjeđuju!

Thierry Omeyer
AFP
31.01.2010.
u 10:18

Pariški sportski dnevnik L'Equipe najavio je bečki dvoboj Hrvatske i Francuske u finalu Europskog prvenstva u Austriji kao rukometni "Big Game", "Clasico".

"Od 2005. godine, pa do bečkog finala francuska se reprezentacija na svakom velikom natjecanju susreće s Hrvatima u nokaut-fazi", pišu Francuzi navodeći sve dosadašnje velike dvoboje s Hrvatskom kroz posljednjih 15 godina.

Nikola Karabatić, koji je Islanđanima zabio u polufinalnoj pobjedi Francuza (36-28) devet golova uz stopostotan prosjek šuta, najavio je sraz velikih rivala ovim riječima:

- Bit će teško ponoviti takav statistički učinak. Hrvatska je, inače, dosad na EP-u prolazila put sličan našem. Nisu igrali od početka turnira dobro, no i njih, kao i nas, krasi obilje samopouzdanja.

Izbornik Claude Onesta obećao je da će momčad za finale "pripremiti jednako kao da je priprema za prvu utakmicu na turniru", dok je Jerome Fernandez kazao da u ovoj francuskoj momčadi još uvijek ima motiva:

- Nisu svi igrači osvojili baš sve - rekao je sjajni vanjski igrač Ciudad Reala, dok je obrambeni specijalist Didier Dinart dodao:

- Što god se u finalu dogodilo, napravili smo pravi posao.

L'Equipe navodi da bi Francuzi ostvarili povijesni uspjeh osvajanjem EP-a u trećoj godini niza koji je počeo Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., odnosno Svjetskim prvenstvom u Zagrebu 2009. godine.

Također, Francuzi pišu da je i Hrvatska iznimno gladna ovog uspjeha, jer bi njime kompletirala set zlatnih medalja na trima velikim natjecanjima (nakon SP-a u Portugalu 2003. i Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine).

Izdvajaju također Francuzi izjavu Ivana Balića, kojeg drže ekstraklasnim igračem u hrvatskim redovima:

- Francuska ima najbolju obranu i najboljeg golmana na svijetu. Bit će nam teško, jer nam je bilo teško i protiv agresivne poljske obrane.

Za kraj, ipak, Francuzi poentiraju optimističnom izjavom svog velikog šampiona, golmana Thierryja Omeyera:

- Finala se ne igraju. Ona se dobivaju!

Komentara 4

LU
luena
14:34 31.01.2010.

Ma rekli su jedan i drugi...sta sad ?

LA
Lass
11:30 31.01.2010.

srčanost, Božja pomoć i sreća-ako toga bude imamo zlato. :-)

LU
luena
12:09 31.01.2010.

Samo da nam ne sude Danski suci...Bude li tako mozemo se odmah oprostit od zlatne ...oni su ti koji su nas ostetili u Areni na SP-u sa Francuzima. Omeyer lupetas gluposti,ako neigras neces nit pobjedit. Mnogo ste prepotentni i arogantni...Samoni...Samo neka nas sreca poprati dobit cete porciju koju zaboravit necete. A bogme i batine vas cekaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije