Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Olmo zabio sjajan gol, Stuttgartova petarda Borussiji uz asistenciju Sose

Dani Olmo
DPA/Pixsell
12.12.2020.
u 17:52

U jednom pogotku je asistencijom sudjelovao i naš Borna Sosa koji je uposlio Forstera za 3:1.

Nogometaši Stuttgarta s uvjerljivih su 5-1 (1-1) kao gosti svladali Borussiju Dortmund u najvećem iznenađenju na subotnjim utakmicama 11. kola njemačkog prvenstva, a mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa bio je asistent za treći pogodak.

Kongoanski napadač Silas Wamangituka je doveo Stuttgart u vodstvo s bijele točke u 26. minuti. Borussia je izjednačila u 39. minuti preko Amerikanca Reyne. No, u drugom poluvremenu su gosti postigli još tri pogotka. U 53. minuti je ponovno Wamangituka bio strijelac za 2-1. Na 3-1 je povisio Forster u 60. minuti na dodavanje Sose, a za 4-1 je u 64. minuti strijelac bio Francuz Coulibaly. Konačnih 5-1 postavio je Gonzalez u prvoj minuti sučevog dodatka.

Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart koji je neočekivanom četvrtom pobjedom u sezoni i 17 bodova došao na šesto mjesto, odmah iza Borussije Dortmund koja je peta sa 19 bodova.

Na vodeću se poziciju sa 24 boda privremeno probio RB Leipzig koji je na svom stadionu svladao Werder sa 2-0. Sabitzer je u 26. minuti realizirao kazneni udarac, a u 41. minuti je za 2-0 strijelac bio Dani Olmo. To je prvi ovosezonski pogodak u Bundesligi bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

Borussia Moenchengladbach je osvojila samo bod kod kuće protiv Herthe. Guendouzi je u 47. minuti donio vodstvo gostima, a u 70. minuti je izjednačio Embolo.

Grifo (79-11m) i Jeong (90+2) su bili strijelci u domaćoj pobjedi Freiburga koji je s 2-0 nadigrao Arminiju, a Rexhbecaj (55) je donio važnu gostujuću pobjedu Koelnu kod Mainza u borbi za opstanak u elitnom razredu njemačkog nogometa.  

Komentara 1

DH
dalibor.hren
18:08 12.12.2020.

Kak je u Varaždinu? Kmeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije