Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GVARDIOL POCRVENIO

Olmo zabio pa tri puta asistirao, Arsenal lako protiv Chelseaja

DFB Cup - Semi-Final - SC Freiburg v RB Leipzig
Foto: Heiko Becker/REUTERS
1/4
02.05.2023.
u 23:00

Direktni crveni karton dobio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol zbog prekršaja. Uz igrača više Freiburg je uspio tek zabiti počasni pogodak, u 75. minuti strijelac je bio Gregoritsch. Na kraju je još Szoboszlai realizirao jedanaesterac za konačnih 5-1 Leipziga.

Prvi finalisti ovosezonskog DFB Pokala su nogometaši Leipziga koji su u reprizi prošlosezonskog finala pobijedili Freiburg u gostima s uvjerljivih 5-1.

Sve je u ovom susretu bilo riješeno nakon uvodnih 45 minuta, jer je Leipzig na odmor otišao s prednošću od čak 4-0. Španjolac Dani Olmo dao je prvi pogodak na susretu u 13. minuti, a već u idućem napadu bilo je 2-0 nakon gola Henrichsa. Do kraja prvog dijela strijelci su još bili Szoboszlai i Nkunku.

Inače, nakon pogotka tri puta je do kraja prvog dijela asistirao Dani Olmo, nekadašnji igrač Dinama.

U 58. minuti Leipzig je ostao s igračem manje. Direktni crveni karton dobio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol zbog prekršaja. Uz igrača više Freiburg je uspio tek zabiti počasni pogodak, u 75. minuti strijelac je bio Gregoritsch. Na kraju je još Szoboszlai realizirao jedanaesterac za konačnih 5-1 Leipziga.

U srijedu će biti poznat i drugi finalist, a od 20.45 sati igraju Stuttgart i Eintracht iz Frankfurta.

Arsenal lako protiv Chelseaja

U posljednjem susretu 34. kola engleske Premier lige nogometaši Arsenala su prilično lako pobijedili Chelsea 3-1 na svom terenu čime su se vratili na vrh ljestvice.

Arsenal ima dva boda više od Manchester Cityja (78-76), ali klub iz Manchestera ima dvije utakmice manje.

Arsenal je slomio Chelsea nakon samo 45 minuta igre, na odmor se otišlo uz 3-0 prednost domaćina. Potpuno je dominirao Arsenal u prvom dijelu, a sve je to naplatio Odegaard s dva pogotka za 2-0, u 18. i 31. minuti, dok je u 34. Brazilac Gabriel Jesus zabio za velikih 3-0.

U nastavku je Arsenal primirio ritam, a Chelsea je tek dao počasni pogodak. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je asistirao, a Madueke je u 65. minuti postavio konačan rezultat ovog susreta. Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

Arsenal je pobijedio nakon četiri prvenstvene utakmice bez pobjede. Chelsea je zadnji put pobijedio sredinom ožujka te je tek 12. na ljestvici.

Premier liga, 34. kolo:

Arsenal - Chelsea 3-1 (Odegaard 18, 31, Gabriel Jesus 34 / Madueke 65)

Lens došao Marseilleu na bod zaostatka

U pretposljednjem susretu 33. kola francuske Ligue 1 nogometaši Lensa su u gostima pobijedili s 1-0 Toulouse, sastav koji je prije nekoliko dana osvojio tamošnji Kup.

Utakmica je odlučena u 31. minuti kada je jedini pogodak na susretu postigao belgijski nogometaš Openda. Lensu je ovo bila šesta pobjeda u posljednjih sedam ligaških nastupa.

Došao je time trećeplasirani Lens na bod zaostatka od drugog Marseillea, sastava koji vodi hrvatski strateg Igor Tudor.

U srijedu se igra posljednja utakmica ovog kola, a sastaju se Brest - Nantes.

Ligue 1, 33. kolo:

Toulouse - Lens 0-1 (Openda 31)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije