Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tottenham gubi utrku

Olimpijski stadion je na istoku, zato je West Ham bliži

\'Tourists looks towards the 2012 Olympics stadium in London February 10, 2011. Britain\'s Olympic Park Legacy Company (OPLC) is expected on Friday to announce whether West Ham United or rival bidders
Reuters
11.02.2011.
u 10:16

Odluka još nije donesena, konačnu presudu izreći će britanska vlada, a danas će Baština olimpijskog parka izreći samo mišljenje.

Nakon što je BBC objavio da će Olimpijski stadion u Londonu, nakon završetka Igara 2012., pripasti West Hamu, na noge su se digli na White Hart Laneu, budući da Tottenham također puca na 537 milijuna funti vrijedan stadion kapaciteta 80 tisuća mjesta. Glasnogovornik kompanije Baština olimpijskog parka (OPLC) hitno je reagirao priopćenjem.

– Špekulacija je da je odluka donesena. Odbor koji odlučuje o tome komu će pripasti stadion sastaje se u petak.

West Ham je najavio da bi koristio građevinu kao višefunkcionalni objekt te bi zadržao i atletsku stazu. Tottenham bi stadion prenamijenio samo za nogomet, zadržao bi postojeći kapacitet (West Ham ga želi smanjiti na 60.000), a pomogao bi da se renovira Dom britanskih atletičara u Cristal Palaceu.

"Kakvu god odluku OPLC donio, to će biti samo preporuka, konačnu presudu izriču britanska vlada i ured gradonačelnika."

Nije nevažno ni to što je West Ham u istočnom Londonu, gdje je i stadion, dok je Tottenham na sjeveru metropole.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
13:19 11.02.2011.

Očigledno je ovdje nekaj drugo u pitanju. West Ham nema novcih i zato prihvaća sadašnje stanje dok Tottenham igra na onaj otočki tradicionalizam jer kak drukčije protumačit kaj West Ham želi zadržat atletsku stazu u zemlji gdje je nogomet ponikao....očigledni financijski razlozi i ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije