Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RYAN CROUSER

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder oduševljen Zagrebom: Ovdje se osjećam najbolje

Zagreb: 7. Memorijal Ivana Ivančića - natjecanje u bacanju kugle
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
14.09.2021.
u 09:49

U dosadašnjih sedam natjecanja na Memorijalu samo su dvojica bacača slavila - Crouser i bivši svjetski prvak Novozelanđanin Tomas Walsh.

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser pobjednik je 7. Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle koji je održan na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Šestorica od desetorice najboljih na svijetu u ovom trenutku bili su na bacalištu pokraj fontana, sve tri olimpijske medalje iz Tokija na čelu s najboljim svjetskim bacačem u ovom trenutku i svjetskim rekorderom Ryanom Crouserom. Amerikanac je na koncu slavio s rezultatom 22.84 metara što je novi rekord mitinga, a svih šest njegovih hitaca išla su preko 22 metara.

Prošle godine je Crouser u Zagrebu bacio 22.74, što je bio najbolji hitac na tlu Europe u posljednjih 30 godina. U međuvremenu je taj "rekord" otišao u Lausanneu (22.81), no od danas je ponovo u Zagrebu. Dodajmo, kako je Crouser u lipnju ove godine u Eugeneu u američkoj saveznoj državi Oregon postavio novi svjetski rekord 23.37.

- Doista sam sretan, zadovoljan i ponosan na sve što sam uspio ove sezone. Drago mi je da sam u Zagrebu ostvario ovaj rezultat, jer je Zagreb zbog jedne posebne atmosfere miting na kojem se osjećam najbolje - kazao je Crouser nakon četvrte pobjede u Zagrebu.

13.9.2021., Zagreb - World athletics Continental Tour Gold 2021.,71. Boris Hanzekovic memorijal, Memorijal Ivana Ivancica, natjecanje u bacanje kugle pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveucilisne knjiznice. Ryan Crouser Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U dosadašnjih sedam natjecanja na Memorijalu samo su dvojica bacača slavila - Crouser i bivši svjetski prvak Novozelanđanin Tomas Walsh. Novozelanđanin ima još jednu pobjedu na zagrebačkom mitingu prije nego što je nazvan po legendarnom "Ivanči", pa sada obojica imaju ukupno po četiri pobjede u Zagrebu.

- Osjetila se energija, ponijela nas je za dobro natjecanje na kraju ove sezone. Sada se vraćam kući i počinjem raditi za novu sezonu, jer bez rada se ne može do vrhunskih ostvarenja. Mislim da u smislu brzine i tehnike, te mentalno mogu još napredovati i vidimo se sljedeće sezone - rekao je sjajni Amerikanac.

Walsh je bio drugi sa 22.39 metara, dok je treći bio Amerikanac Joe Kovacs sa 21.70. Srbin Armin Sinančević bio je četvrti sa 21.45, dok je hrvatski rekorder Filip Mihaljević osvojio peto mjesto s rezultatom 21.26.

- Zadovoljan sam, sezonu smo počeli preko 21 metar i završili na isti način. Svi smo već pomalo umorni, sezona je bila teška i naporna, pa i Crouseru koji je daleko od svog rekorda koliko i mi ostali od svojih. Kada bih ocjenjivao sezonu, rekao bih - četvorka. Da je u Tokiju bilo dobro bila bi i petica, jer bilo je i rekordnih 21.94 i medalja u dvorani. I drago mi je da sam konačno i u Zagrebu nakon godina bez uspjeha bacio 21 metar, da sam to ostvario u ovoj sjajnoj atmosferi kraj fontana - zaključio je Filip Mihaljević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije