Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki pehist

Olić: Teško mi je, ali moj je život borba s barikadama

'Ivica Olic of Bayern Munich arrives for a training session in Munich October 4, 2010. Munich coach Louis van Gaal cancelled his squad\'s traditional visit to the Oktoberfest beer festival today and o
'MICHAEL DALDER'
01.11.2010.
u 19:30

Ivica Olić mora u SAD na operaciju koljena, oporavak će trajati 4 do 6 mjeseci

Opet se, na žalost, dogodilo! Lijevo koljeno Ivice Olića (31) nije izdržalo i naš će reprezentativni napadač ovaj tjedan otputovati u SAD, u Vail u Coloradu, gdje će ga operirati dr. Richard Steadman. Riječ je o svjetski poznatom liječniku specijalistu za ozljede koljena. Spomenimo da je, uz ostale, operirao nogometaše Shearera, Bellamyja, Owena, Ronalda, Del Piera, Van Nistelrooija, zatim skijaše Phila Mahrea i Bodea Millera, te tenisačice Martinu Navratilovu i Lindsay Davenport.

Menisk, hrskavica, ligament

Menisk, hrskavica i vanjski ligament koljena stvaraju od ljeta hrvatskom napadaču velike probleme. Pokušao je bol nadvladati konzervativnom terapijom i jačanjem muskulature, no ozljeda jagodične kosti na kvalifikacijskoj utakmici s Izraelom udaljila ga je na desetak dana od treninga i bolno je lijevo koljeno oslabilo.

– Operacija je, na žalost, neizbježna, pokušavao sam tri mjeseca izbjeći nož, borio sam se, trenirao kao životinja, ali došlo je vrijeme kad više nema odgađanja i moram na operaciju. Baš čekam da mi jave termin, sigurno će biti ovaj tjedan – kaže Olić.

Je li se što dogodilo na zadnjem treningu?

– Ne, ništa posebno. Koljeno je jednostavno popustilo, na zadnjim sam treninzima osjećao da je koljeno u znatno lošijem stanju nego prije. Bayernovi liječnici napravili su nove snimke i zaključili da konzervativna terapija nije pomogla i da je jedino rješenje operacija. Znao sam da nije dobro, sve je išlo na gore i više nema čekanja. Kad već moram, bolje da sad obavim tu operaciju nego kasnije.

Kakve su liječničke prognoze?

– Ne može se još ništa točno reći, nakon operacije bit će sve jasnije, tada će se znati i vrijeme oporavka. Zasad se može samo nagađati, a klupski mi je liječnik rekao kako se nada da bih za četiri mjeseca mogao opet biti u punom pogonu.

I tako, Ivica Olić cijelu karijeru vodi istu priču. Pratilo ga je niz pehova, ozljede su ga svako malo zaustavljale u usponu, no nije se predavao. I sad je optimističan.

– Moram biti, naviknuo sam, uostalom, na sve te "barikade". Prošla mi je sezona bila kao iz bajke, sad je opet borba, pa neka sljedeće dvije sezone budu bajkovite i bit će dosta!

Čini se da ste dobro psihički podnijeli vijest o operaciji.

Trebat će mi mnogo volje

– Zasad je dobro, možda i zato što sam bio svjestan da operaciju ne mogu izbjeći, znao sam da sam konzervativnom terapijom samo odgađao neizbježno. No, vidjet ćemo kako će biti tijekom rehabilitacije, to će biti psihički najteži dani i svakako će mi trebati potpora kluba i obitelji. Zato i neću napuštati München, nakon operacije u SAD-u vraćam se u Njemačku i u obiteljskom krugu pripremat ću se za povratak na teren. Preda mnom je opet teško razdoblje, trebat će mi ponovo mnogo volje, upornosti, truda i teškog rada kako bih se vratio. No, sad je najvažnije da operacija protekne bez problema – zaključio je Olić, koji će vjerojatno propustiti kvalifikacijske utakmice protiv Gruzije u ožujku i travnju 2011. Ne dogodi li se čudo...

Stanje kaotično, Höness protiv V. Gaala

Uza sve probleme koje muče trenera Van Gaala zbog ozljeda igrača i velikog zaostatka u prvenstvu, dogodilo mu se da ga je i predsjednik Uli Höness oštro napao. – S Van Gaalom više ne mogu razgovarati jer ne prihvaća mišljenje drugih, otprilike kao i Magath. Ima pet-šest igrača koje je praktički otpisao, a baš nas oni sada spašavaju. Riječ je o Gomezu, Demichelisu i Timoščuku. Godinu dana slušamo da oni ne valjaju – kaže Höness za Sky.

Pranjiću najbolja ocjena otkad je došao u Bayern, Rakitić najlošiji

Hrvatski reprezentativac i član Bayerna Danijel Pranjić dobio je od Kickera ocjenu 1,5 za prvenstveni nastup i tri asistencije u pobjedi Bavaraca protiv Freiburga (4:2) na Allianz Areni.

Najbolja je to ocjena Pranjiću otkad je došao početkom prošle sezone. Od ostalih Hrvata, najbolju je ocjenu zaradio Srđan Lakić (3) koji je zabio posljednji gol za 3:0 pobjedu Kaiserslauterna nad Borussijom (M). Ivan Rakitić najlošije je ocijenjen hrvatski igrač u 10. kolu, dobio je peticu u porazu Schalkea od Bayera (L) (0:1).

Ključne riječi

Komentara 4

PE
Peroždero
20:44 01.11.2010.

Olić: Teško mi je, ali moj je život borba s barikadama.........lol

OB
-obrisani-
22:14 01.11.2010.

Olić: Teško mi je, ali moj je život borba s barikadama poput onih protiv Engleske i Ukrajine i kasnije tih barikada na sofi pokraj TV i HRT 2 kada sam gledao Slovensku reprezentaciju na World Cupu u JAR-u..

MA
Majur
08:18 02.11.2010.

janez Ako podbadas o sportskim temama i seruckas kao kokoska po dvoristu je jedna stvar tvog karaktera,a ovdje je tema ozlijeda jednog covjeka koji je sve svoje u zivotu posteno,radom i mukom stekao,sad se u nekoliko tjedana dva puta tesko ozlijedio.......Ne trebamo plakat jer ima i gorih stvari u zivotu,ali takvo nesto ismijavat sa uvijek istim debilnim forama samo dokazuje tvoj jadni mentalni sklop i tvoj tako cesto citiran hendikep koji neces niti sa 10000 ovakvih postova izlijecit......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije