Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA KONKURENCIJA

Olić proglašen najvećom sportskom legendom Slavonije

Darijo Srna i Ivica Olić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
16.04.2020.
u 15:48

Konkurencija je uistinu bila žestoka, ali ujedno i zdrava jer se sve odvilo u pozitivnom prijateljskom tonu pod sloganom 'Ovo je samo zabava'

Slavonska sportska zajednica je pronašla svoj omiljeni način za kratiti vrijeme i ujediniti se tijekom globalne pandemije koronavirusa koja je prouzrokovala pauzu sportskih događanja.

Bez obzira na to što su nam međusobna druženja svedena na sami minimum, ekipa s portala Sportalo svojim je anketama na društvenoj mreži Facebook omogućila osjećaj zajedništva, ali i zabavu svim ljubiteljima sporta s istoka Hrvatske te šire.

Nakon izbora za najljepšu himnu sportskih klubova Slavonije i Baranje, Himnovizijom, koja se pokazala apsolutnim uspjehom, organizirali su novi izbor pod nazivom "Slavonska sportska legenda", dakle, izbor za najveću sportsku ikonu u povijesti te hrvatske regije.

Konkurencija je uistinu bila žestoka, ali ujedno i zdrava jer se sve odvilo u pozitivnom prijateljskom tonu pod sloganom "Ovo je samo zabava". Tijekom proteklih tjedan dana u anketama je sudjelovalo više od 150 tisuća glasača, a u ždrijebu su zastupljene 52 legende.

Do polufinala su stigla četiri iznimno cijenjena slavonska imena - Mirko "Cro Cop" Filipović, Ivica Olić te dvije legende HNK Cibalije Josip Milardović te Tomislav "Šlajfo" Pavličić.

U izboru su se, uz spomenute, našla i poznata imena poput nogometaša Edina Mujčina, Davora Šukera, Roberta Špehara, rukometašice Katice Ileš i mnogih drugih.

Međutim, bilo je tu i hrvatskoj javnosti manje poznatijih imena, imena koja su ostvarila status slavonskih legendi igrajući u regionalnim, odnosno županijskim ligama. Isto tako, treba napomenuti da neka od velikih imena poput Domagoja Vide ili Marija Mandžukića nisu ni ušla u izbor budući da je dobna granica bila više od 35 godina.

U finalu su se "sučelili" Tomislav Pavličić i Ivica Olić, koji je odnio pobjedu s 55 posto od ukupnih gotovo sedam tisuća glasova.

Teško je zamjeriti se konačnim rezultatima ankete - Olić je u dresu reprezentacije, ali i klubova u kojima je igrao uvijek zavrijedio poštovanje svih oko sebe svojom borbenošću i željom. Imao je sjajnu karijeru, igrao u Marsoniji, Herthi, Zagrebu, Dinamu, CSKA Moskvi, HSV-u, Bayernu, Wolfsburgu i 1860 Münchenu te uz to skupio 104 nastupa i 20 pogodaka za vatrene, a sve je započelo u omalenom Davoru, mjestu od 3000 stanovnika nedaleko od Slavonskog Broda.

Naravno, ne treba zaboraviti ni ulogu Dalićevog pomoćnika u kojoj je zavrijedio srebro na SP-u u Rusiji.

Nastavljaju se izbori Sportala u Slavoniji i Baranji, a sljedeći je na rasporedu onaj za najbolji grb sportskih slavonskih klubova.

Glasanje je započelo u četvrtak 16. travnja, a tjedan dana nakon svih odigranih "dvoboja" nokaut faze bit će poznat i taj pobjednik. Dok nema pravih utakmica, uživajte i sudjelujte barem u ovim virtualnim.

Komentara 3

PL
Playmaker
16:23 16.04.2020.

Slavonijo Mojaaaaaaaaaa 😎😎😎🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷😎😎😎

MR
mrzimcrvenekmerove
15:53 18.04.2020.

a Šuker?

SS
sokac sa drave
18:59 16.04.2020.

Bravo za Olica i za sve tu nabrojene,pa imamo ih jos puno vrijednih spomena na pr:Iz najrukometnijeg grada Slatine rukometasica Ana Knezevic,Djordje Lavrnc i Goran Perkovac.Nemogu nam nista mi smo neunistivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije