Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA BEZ GOLA

Olić: Ne moram stalno ja zabijati!

Ivica Olić
AFP
04.10.2009.
u 10:22

Bavarski nogometni gigant Bayern München nastavlja sa sterilnim igrama u novoj sezoni. Protiv Kölna u subotu je Bayern odigrao već treću uzastopnu utakmicu u kojoj njegovi igrači nisu postigli gol.

Posljednji put je Bayern zabio 22. rujna u utakmici DFB Pokala kada je slavio 5-0 protiv niželigaša Oberhausena, nakon čega je uslijedio minimalni 1-0 prvenstveni poraz na gostovanju kod Hamburga, te dva domaće remija bez golova, protiv Juventusa u Ligi prvaka, te Kölna u sklopu 8. kola Bundeslige.

Za momčad koja u svojim napadačkim redovima ima igrače poput Marija Gomeza, Miroslava Klosea i Ivicu Olića, mizeran učinak.

Tako Bayern nije uspio probiti tvrdi zid koji je postavio hrvatski stručnjak na klupi Kölna Zvonimir Soldo niti unatoč dominaciji na terenu, čak 65% lopte u posjedu, te omjerima 9-0 u kornerima i 16-4 u udarcima u gol.

- Užasno, morali bismo kod kuće moći zabiti gol – zborio je veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger nakon utakmice.

- Ne bi trebali biti samo napadači zabijati golove. Svi trebaju sudjelovati. Možda to čini napadače nervoznima, kada ne zabijaju golove i kada sjede na klupi – rekao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji je protiv Kölna ušao u igru u 71. minuti umjesto Klosea.

Nakon osam odigranih kola Bayern tako drži tek sedmu poziciju na ljestvici s 12 osvojenih bodova, čak osam manje od lidera ljestvice Bayer Levekusena.

Bild: Banoviću solidna trojka, Olić i Pranjić slabi
Njemački dnevnik Bild objavio je na svojoj internetskoj stranici ocjene nogometaša koji su nastupili u 8. kolu nogometne Bundeslige.

Zaigrala su trojica hrvatskih nogometaša. Bayernovi hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić ušli su u igru u drugom poluvremenu domaćeg ogleda protiv Kölna kojeg vodi naš Zvonimir Soldo, Pranjić u 46. minuti umjesto Francka Riberyja, a Ivica Olić u 71. umjesto Miroslava Klosea.

Susret je završio rezultatom 0-0, što znači da Bayern niti u trećoj utakmici zaredom (HSV u prvenstvu, Juventus u Ligi prvaka) nije uspio zabiti gol. Olić je za svojih dvadesetak minuta na terenu dobio četvorku (najbolja ocjena u Bildu je jedinica), a Pranjić još lošiju peticu.

Zadovoljniji je vlastitim učinkom u 8. kolu mogao biti Ivica Banović, ali ne i učinkom svoje momčadi, budući da je njegov Freiburg uvjerljivo poražen na gostovanju kod Hannovera 5-2. Banović je u 35. minuti bio strijelac za Freiburg. Bio je to njegov treći prvenstveni gol ove sezone, a odigrao je svih 90 minuta, te je u Bildu zaradio solidnu trojku.

Ključne riječi

Komentara 5

PE
petrovve
10:39 04.10.2009.

Gledala sam cijelu utakmicu,ne razumjem zasto je Olic usao tek u 71.min....pa ljudi moji onaj Klose od silnih pokusaja nista ne napravi,poceo se ponasat na terenu u duetu sa Schweiniem isto kao i Ronaldo,kad mu ne ide njihove gestike u u pravcu suparnickih igraca,djeluju kao ono,eh pa oni nam smetaju u svim pozicijama,u slobodnjacima ,pri izvodjenju kornera itd....Bravo za Soldu i Koeln ,dobro su se drzali,pokazali i dokazali su da Bayern nije nista posebno.Velika blamaza u Alianz Areni za bavarce,neka se pitaju zasto je tako,mozda dodju do zakljucka....Sam Poldi se pita zasto je Ola tek pri kraju usao,ali ipak kaze da nije ni on bolje prolazio u Bayernu.Sad igra u klubu od pocetka ,ne ulazi sa klupe a jos bolji rezultati ce doci sa vremenom..

PE
petrovve
10:49 04.10.2009.

Samo ovo...necu duzit...Louis van Gaal ima sedam napadaca,a ni jedan nije u formi.Neka se upita zasto,ja mislim ipak da stoji do njega.Igraci su nezadovoljni sa njim.Pitam se zasto ne zeli Luca Toni u kadru,nije mi jasno zasto Ola sve cesceesce sjedi i ulazi sa klupe.

AN
anicasok
13:38 04.10.2009.

Hehe..Anice...slažem se s tobom!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije