Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayern u finalu Lige prvaka

Olić hat-trickom odveo Bayern u Madrid

Bayern Lyon
Foto: AFP, Reuters
1/10
27.04.2010.
u 18:06

S tri pogotka Ivice Oliće nogometaši Bayerna prohujali su Gerlandom i pobijedili Lyon sa 3:0 pa u miru mogu pratiti dvoboj Barcelone i Intera i čekati suparnika u finalu.

Nakon što je srušio Juventus i Manchester United Ivica Olić odigrao je još jednu utakmicu za pamćenje i odveo Bayern u finale Lige prvaka u Madridu. Dva pogotka nogom i jedan glavom srušili su Lyon i još jednom Gerland se pokazao sretnim stadionom za hrvatske nogometaše (na njemu smo 1998. godine pobijedili Njemačku sa 3:0.

Olić je seriju otvorio u 26. minuti kada je mirno reagirao nakon Mülleraova dodavanja pa je Llorisa poslao u jednu, a loptu u drugu stranu. U 67. minuti zabio je i drugi put i definitivno zapečatio sudbinu Lyona. Točku na i stavio je jedanaest minuta kasnije kada je glavom nakon Lahmova ubacivanja pogodio za 3:0.

Lyon ni u jednom trenutku nije ugrozio Bayernovu pobjedu i Bavarci će zasluženo 22. svibnja u Madridu loviti naslov najbolje momčadi Europe.

Tijek susreta - Lyon - Bayern 0:3

3' Olić je fenomenalno oduzeo loptu Crisu, prošao po desnoj strani i ubacio Müllera u stopostotnu šansu, ali njegov udarac otišao je pokraj vrata.

7' Prva Lyonova prijetnja bila je nakon udarca iz Delgadova kuta. Boumsong je prebacio loptu na drugu vratnicu, ali Cris je bio prekratak.

10' Bayern prijeti iz kontri, ali srećom za Lyon nitko nije bio sada u sredini da iskoristi nabacivanje s desne strane.

17' Igra se uglavnom na sredini terena, a zaprijetio je Van Bommel, ali je njegov udarac blokiran.

22' Van Bommel povukao je Bayernovu kontru, zaustavio je Gonalonsa na sredini igrališta i zaradio prvi žuti karton na utakmici, a i sebi zatvorio vrata finala ako Lyon prođe dalje.

24' Zaiskrilo je na terenu, pa je za samo dvije minute požutio i Hamit Altintop.

26' GOOOOOOOOL IVICA OLIĆ Puno se bolje za Bayern pokazalo kad Müller asistira Oliću. Hrvatski reprezentativac primio je loptu, okrenuo Lyonova braniča, Llorisa poslao u jednu stranu, loptu u drugu i Bayern vodi.

30' Bastos je imao veliku priliku da vrati Lyon u igru, ali neometan s lijeve strane pucao je pokraj vrata.

36' Kad već ne ide iz igre, Lyon pokušava iz prekida, ali Bayernova obrana je na mjestu u svakoj situaciji.

44' Bayern odlično djeluje na terenu, Lyon ne može ozbiljnije priprijetiti, dok su se Bavarci orijentirali na kontre.

Kraj poluvremena Pogotkom Ivice Olića Bayern je na korak od odlaska u finale. Lyonu ostaje još 45 minuta nade u preokret.

46' Na početku drugog dijela Claude Puel u svlačionici je ostavio Cissokha, a u igri je Gomis. S druge strane Van Gaal je van Buytena zamijenio Demichelisom.

51' Contento je krivo procijenio jednu loptu, ona je došla na volej Gomisu, ali njegov udarac otišao je preko vrata.

53' Schweinsteiger je odlično opalio sa 20 metara na Robbenovo dodavanje, ali otišlo je to iznad Llorisovih vrata.

57' Pucao je Robben iskosa s desne strane, ali njegov udarac odbio je u korner Lloris. Nakon ubačaja iz kuta u prilici je bio Ivica Olić, ali njegov udarac otišao je daleko od vrata.

59' Zbog prekršaja na Ivici Oliću Cris je zaradio žuti karton. Ali Brazilac nije na tome stao, već je zapljeskao sucu koji mu je pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

67' GOOOOOOOOL IVICA OLIĆ Odlično je Altintop podvalio loptu Ivici Oliću koji je zabio svoj drugi pogodak na utakmici i odveo Bayern u Madrid.

72' Bayern ide i po treći gol. Ovog puta odlično je pucao Robben, ali još je bolje obranio Lloris.

77' Mogao je Olić i do trećeg gola, ali u posljednji čas mu loptu s noge skida Bastos. Van Gaal je odlučio odmoriti Robbena i umjesto njega u igru je ubacio Klosea.

78' GOOOOOOOL IVICA OLIĆ Ipak, samo minutu kasnije ništa Olića nije spriječilo da zabije treći pogodak. Ovog puta pogodio je glavom na Lahmovu asistenciju.

85' Bayern ne želi stati na tri pogotka, već lovi četvrti, ali Lyonova obrana zasad odolijeva tome.

90' + Altintop je mogao zabiti i četvrti nakon lijepog prodora, ali njegov udarac otišao je iznad vrata.

Kraj utakmice Na krilima Ivice Olića Bayern je prvi finalist Lige prvaka pa 22. svibnja u Madridu čeka pobjednika dvoboja između Barcelone i Intera.

Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Gonalons, Makoun, Govou, Delgado, Bastos - Lisandro
klupa: Vercoutre, Kallstrom, Pjanić, Ederson, Gomis, Andreson, Gassama

Bayern: Butt - Lahm, van Buyten, Badbuster, Contento - Robben, Schweinsteiger, Van Bommel, Hamit Altintop - Müller, Olić
klupa: Rensing, Demichelis, Gorlitz, Klosa, Alaba, Gomez

Sudac: Massimo Busacca

Komentara 22

N1
Nikola 1983
00:07 28.04.2010.

Bravo Ola, majstore! Gdje je sad onaj pedercic Kristijano Ronaldo da vidi kako se igra nogomet. Pozdrav nasem slavoncu iz Borova-Sela.

KA
karambita
10:03 28.04.2010.

Siguran sam da nema ni jednog igraca na zemaljskoj kugli koji sa toliko zara i srcanosti igra kao Ivica Olic. Svaka cast majstore.

SA
Sargovac
22:50 27.04.2010.

Ola, Ola, sa tri gola potopio si Liona! Svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije