Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Rukomet

Okršaji sa Španjolskom uvijek su poslastica

21. siječnja 2009. u 08:48 4 prikaza

Dobro smo iskoristili dvije lakše utakmice, s Kuvajtom i Kubom, i o tomu se baš i nema što posebno reći. Mislim čak da je i ona prva utakmica s Južnom Korejom bila u redu s obzirom na otvaranje i da su Korejci ipak nepoznanica. Grubo znate neke osnovne crte, ali u pojedinostima vas mogu iznenaditi. No, pokazali smo karakter, da možemo stići nepovoljan rezultat i u najtežim trenucima, a to je važna spoznaja uoči onoga što slijedi. Uostalom, turnir je dug i težak, iznenađenja se stalno događaju, pa ni to mučenje s Južnom Korejom ne treba uzeti za zlo, tim prije što je riječ o izvrsnoj momčadi koja je na Olimpijskim igrama pokazala veliki potencijal.

Okrećemo se svojim sljedećim suparnicima, Španjolskoj i Švedskoj, pa nam je njihov međusobni susret bio vrlo zanimljiv i poučan. Švedska me oduševila obranom 6:0 koju ponovo igra jako dobro. Šveđani su vrlo disciplinirani u igri, nije to još kao nekad u nekim segmentima, ali imaju nekoliko zaista dobrih igrača. Jako se brzo vraćaju u obranu i bit će veliki problem kontrirati im, jer dok suparnik dođe na njihovu polovicu zona je već gotovo postavljena. Pokazali su da su ponovo kvalitetni i spremni i za povratak u sam vrh svjetskog rukometa.

Koji je recept za Španjolsku? Červar i igrači znaju ga mnogo bolje od mene. U svakom slučaju, čekaju nas jako teške utakmice, jer bilo koja od tih momčadi dovoljno je kvalitetna da izbori finale SP-a. Španjolska je naš vječni suparnik i te su utakmice prava poslastica. Igrali smo međusobno bezbroj puta na velikim natjecanjima i te utakmice nose i borbu za prestiž i borbu za cjelokupan dojam. Prvenstvo je vrlo zanimljivo, a iznenađenja donose posebnu draž. Najviše me iznenadio poraz Srbije od Brazila, to si Cvetkovićevi igrači nikako nisu smjeli dopustiti. No, rekao bih - tipično za njih. Nisam očekivao ni remi Mađarske i Slovačke, no to je SP.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...