Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ŠEFA HKS-A

Okršaj u muzeju točno u podne: Ivan Šuker izaziva Radića!

Danko Radić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
28.06.2015.
u 10:15

Glasovanje na izborima je tajno, a ima i onih koji su se obećali na dvije strane.

Hoće li, nakon 11 godina vladavine Danka Radića, Hrvatski košarkaški savez dobiti novog predsjednika, saznat ćemo danas u Muzeju Mimara, gdje točno u podne započinje izborni sabor. Protukandidat Radiću je saborski zastupnik Ivan Šuker, ugledni HDZ-ovac i bivši ministar financija, ali i veliki zaljubljenik u košarku.

No, baš kao što je to i u boksu, i u izbornom ringu morate biti puno bolji od branitelja trona da biste ga svrgnuli. A hoće li, i uz svu stranačku logistiku, u tome uspjeti Ivan Šuker, još uvijek je neizvjesno. I dok su sudionici kampanja obostrano optimistični, dobri poznavatelji prilika prognoziraju vrlo grčevitu borbu za svaki glas, kakva je i bila i proteklih dana na terenu. Jedan nam je Radićev zagovornik rekao da on vjeruje u uvjerljivu pobjedu svog kandidata, u omjeru 70:30 posto, dok s druge strane tako naglašenih optimista nema, ali ima dosta uvjerenih u konačnu prevlast.

U svakom slučaju, nakon ovih izbora više ništa neće biti isto jer, da Šuker dobije samo 30 glasova (od mogućih 78), Radić više ne bi mogao apsolutistički voditi Savez jer bi to bio znak da ima dosta nezadovoljnih (a ima ih). Pobijedi li dosadašnji predsjednik, kažu nam upućeni, treba gledati tko će mu biti dopredsjednik jer se u tom imenu, navodno, krije njegov nasljednik.

S pozicije dosadašnjeg predsjednika koji izborni mehanizam vrlo dobro poznaje, Radić je činio sve da omete suparnika pa je tako izborni sabor najavio samo tri tjedna prije, no činila je to i druga strana. Oni uz pomoć stranačke infrastrukture HDZ-a, stranke koja vjeruje u svoju izbornu pobjedu na parlamentarnim izborima.

Obojica kandidata kažu da su prikupili 20 potrebnih glasova za kandidaturu, a pobijedit će onaj koji dobije natpolovičnu većinu (40) ukupnog broja skupštinara. S obzirom da je riječ o tajnom glasovanju, bit će i duplikata, onih koji su se obvezali na obje strane, pa ishod nije lako predvidjeti.

>>Kad sam shvatio da ću biti izigran, obustavio sam sve dogovore i podržao Šukera

Komentara 1

MA
maliMalecki
13:18 28.06.2015.

Uhljeb protiv uhljebatora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije