Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE OČITOVANJE ČERVARA

Oglasio se rukometni savez: Deveto mjesto je neuspjeh, nismo zadovoljni rezultatom

Hrvatska slavljem protiv Izraela zaključila turnir Croatia Cup 2023
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/6
24.01.2023.
u 11:13

"Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara."

Hrvatski rukometni savez (HRS) oglasio se nakon što naša reprezentacija predvođena izbornikom Hrvojem Horvatom nije uspjela izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom", poručili su iz HRS-a te dodali:

"Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara."

Objasnuli su i daljnju proceduru:

"Sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima, obavijestit ćemo Vas pravovremeno."


 

Komentara 7

SA
SI aka SI
12:22 24.01.2023.

meni je nekako splasnuo interes za rukomet, jer 5 natjecanja u olimpijskom ciklusu je puno previše. A onda kad vidiš da nisi godinama unatoč tome osvojio nikakvu medalju, onda je jasno da problemi ne postoje od jučer. Osim takvog sporadičnog praćenja reprezentacije, treba pogledati povremeno i klubove gdje je Zagrebu uspjeh svaki bod u ozbiljnoj konkurenciji LP, a osim Zagreba postoji jedino Nexe. Pa odakle im onda baza iz koje bi stvarali momčadi za finala i medalje? Srećom, situacija još uvijek nije katastrofalna kao u košarci i uz pametne poteze može se vratiti na dobar kolosjek. Horvat je tu najmanji problem, može ga se smijeniti i dovesti nekog drugog, ali bez klubova nema ni reprezentacije

TA
tambura
13:46 24.01.2023.

Pitam se da u repki nema igraca koji igraju vani, sto bi tek onda bilo.Potpuno pomladiti reprezentaciju i krenuti ispocetka .Rad na dulje staze dat ce sigurno rezultata,a ne vidjeti nase u borbi za medalju prije nego je prvenstvo i pocelo te im staviti toliki teret na ledja,pa jos k tome i nevidjeni medijski pritisak,katastrofa.

MM
MMarko657
12:43 24.01.2023.

Šta će Lino reć on je i s pino boljom selekcijom imao eventulano maaalo bolje rezultate. Ključno je da generacija Duvnjaka, Cindrića, Karačića i još njih par odlazi bez značajnih rezultata i što će i otići a da ih se neće ni jednom na trgu dočekati a dobri su da bi trebalo. Izbornik je rezultat HRS-a. A ako ovi olimpijci koji na televiziji i po novinama više ne biraju riječi sad ne preuzmu odgovornost onda je bolje da šute zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije