Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEVETORICA PRIVEDENIH

Odvjetnik objasnio situaciju: Tek treba odlučiti hoće li se uhićene Boyse predati Grčkoj

Zagreb:  Odvjetnici ispred Županijskog suda gdje bi trebale biti privedene  dvije  grupe dilera
Marin Tironi/PIXSELL
23.09.2023.
u 15:23

"To traje dan ili dva, dok se to sve ne odvrti, a do finalne odluke hoće li netko biti predan ili ne obično prođe oko dva mjeseca otprilike", rekao je Ljubo Pavasović Visković

U petak i subotu je u Zagrebu temeljem Europskih uhidbenih naloga grčkih vlasti uhićeno devet osoba zbog sumnje u povezanost s navijačkim neredima koji su izbili u Ateni uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. Međutim, još uvijek nije poznato za što ih se točno tereti. 

Županijsko državno odvjetništvo provodi ovakve naloge i odlučuje o lišenju slobode osoba za koje se oni izdaju, rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za 24 sata.

GALERIJA Dinamo s pet golova ponovo porazio Astanu na Maksimiru

Zagreb:  Odvjetnici ispred Županijskog suda gdje bi trebale biti privedene  dvije  grupe dilera
1/15

"Slijedi njihovo prvo ispitivanje u DORH-u i nakon toga se odlučuje postoji li potreba da ih se predaje trećoj zemlji, stavlja u istražni zatvor ili ne. To traje dan ili dva, dok se to sve ne odvrti, a do finalne odluke hoće li netko biti predan ili ne obično prođe oko dva mjeseca otprilike", kazao je odvjetnik.

VEZANI ČLANCI:

Prema trenutno dostupnim informacijama grčke vlasti doznale su njihova imena temeljem popisa kojeg im je proslijedio MUP prije no što su navijači stigli u Grčku. Također, Grci pretpostavljaju da je riječ o osobama koje su nakon izbijanja nereda pobjegle iz zemlje. 

O gorućem pitanju uhićenih Bad Blue Boysa oglasilo se i Ministarstvo pravosuđa. "U postupcima europskog uhidbenog naloga Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje. Eventualnu odluku o postupanju sukladno izdanoj obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela", stoji u propćenju Ministarstva.

VIDEO Nadalu bi mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama

 

Komentara 33

OT
otrovnijezik
16:03 23.09.2023.

Izručio bi ih kao Mađari što su nam izručili Hernadya ili kao Bih Mamiće i to još naše državljane a i drugi. Pošalji dokaz o krivnji ili sudjelovanju nakon toga dođi sa svojim ljudima koji će uz naše, odvjetnike i prevoditelja to odraditi u našoj ustanovi. Dosta više našutavanja s Hrvatskom. Ne kažem da krivce treba kazniti ali treba podastrijeti i neki dokaz.

MK
MKGRA
16:00 23.09.2023.

Ništa ne pisete kaj je sa talijanskim navijačima kaj su izboli Engleza koji je bio u Milanu na tekmi sa djetetom, jesu oni u pritvoru??

OG
oggi
16:50 23.09.2023.

Je li objavljen barem jedan dokaz da je to ime i prezime sudjelovalo u tučnjavi od ovih desetoro koje traže? Jedino se zna da grčka policija ima dokaz da su ta imena i prezimena "putovala", do čega usput nije sama grčka policija došla, nego im je i taj dokaz poklonila hrvatska policija. Putovanje i boravak u gradu gdje je ulazak na stadion zabranjen ne predstavlja kaznenu odgovornost, naročito ne jer BBB nisu ni bili na stadionu u vrijeme sukoba. To što grčka policija ima obvezu ih ne pustiti u državu jedino znači da je to posao policije. Jednom kada i ako oni prođu u državu, oni imaju ista prava kao i ostali građani EU sve dok im policija ne odredi da moraju napustiti zemlju. Da nije tako onda ona četvorica Engleza, AEK-ovih navijača bi bila uhićena prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku na zračnoj luci Franjo Tuđman, a ne bi im samo bio zabranjen ulaz u zemlju. Svi koji su unaprijed osudili BBB zato jer su "putovali unatoč zabrani" su lažima kontaminirali medijski prostor zadnjih šest i pol tjedana, a u te ljude spada nažalost i hrvatski premijer. Sve se medijski prešućuje i zataškava što se u Ateni ispred stadiona točno dogodilo one sporne večere zahvaljujući ovim dušebrižnicima po kojima su BBB unaprijed za sve krivi "jedino zato što nisu smjeli putovati".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije