Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 24

Odrađeno vaganje, frcale iskre između Kimballa i Van Burena

FFC 24
Foto: Fight Site
1/7
03.06.2016.
u 15:57

“Ne znam baš puno o svome protivniku, osim onog što sam vidio na YouTubeu. Borio se već u dosta poznatih svjetskih organizacija poput SuperKombata i Kunluna.", kazao je Brestovac

Ovog se četvrtka u 17 h po američkom vremenu održalo službeno vaganje uoči FFC 24 spektakla koji se održava sutra, u petak, u Daytona Beachu. Posjetitelje, a i sve one koji će pratiti event preko Fight Channela, očekuje šest uzbudljivih MMA mečeva nakon kojih slijedi pet izvrsnih kick-boxing borbi.

Većina boraca prošla je vagu, uz nekoliko iznimaka koji su dobili još sat vremena da skinu težinu. Samo vaganje prošlo je bez posebnih incidenata, izuzevši napeti verbalni okršaj Jeremyja Kimballa i Matta Van Burena, a uoči samog vaganja borci su također davali izjave medijima.

MMA dio priredbe prepun je imena s američke i brazilske scene pa ga tako predvode dva Brazilca, Thiago Rela i Danillo Vilefort koji je i više nego spreman za svog vidno višeg protivnika.

“Moj protivnik je jak u jiu jitsuu i to je sport iz kojega dolazi. Znam da sada trenira s Lorenzom Graciejem u New Jerseyju. Dobar je u parteru, ali već smo ga proučii i osmislili taktiku za ovaj meč. Pokušat ću ići na finiš, a ako ne upali, idemo na sve tri runde,” rekao je Vilefort o svome protivniku.

Od ostalih poznatih imena svakako treba istaknuti Matta Van Burena i Jeremyja Kimballa koji također po prvi puta nastupaju pod okriljem ove europske promocije i između kojih su frcale iskre na vaganju, ali sve je ostalo samo na riječima.

“Sto posto sam spreman. O svom protivniku znam samo da ga se može nokautirati i jedva čekam da to i učinim. Nokautirat ću ga u prvih nekoliko sekundi,“ izjavio je Jeremy Kimball i otkrio svoje planove te dodao: „FFC je ovdje velika stvar. Treba nam neka ovako velika promocija koja objedinjuje kick-boksing i MMA. I smatram da je super krenuti baš odavde, iz Daytona Beacha.”

Što se kick-boksing dijela eventa tiče, on će sigurno biti još zanimljiviji europskoj publici jer ga predvode Mladen Brestovac i Steven Banks. Mladenu će ovo biti prvi meč nakon što je u svojoj zadnjoj borbi, i to za prestižnu titulu Gloryjeve teške kategorije, izgubio od Rica Verhoevena.

“Ne znam baš puno o svome protivniku, osim onog što sam vidio na YouTubeu. Borio se već u dosta poznatih svjetskih organizacija poput SuperKombata i Kunluna. Visok je i težak, čak malo i pretežak. Tehnički nije toliko kvaitetan, ali oslanja se na svoju snagu. Kretat ću se i ispitat malo kako reagira na moje udarce. Ako osjetim da ne bude mogao pratiti moj tempo, ići ću na to da ga dovršim,” prokomentirao je Brestovac svoga protivnika.

Mladen Brestovac je također i jedini Hrvat na ‘fight cardu’ prvog FFC-a u SAD-u.

“Za sada sve izgleda super. Stvarno sam impresioniran. Pogotovo nakon što su mi rekli da je kapacitet dvorane 8000 gledatelja. To je zaista impresivno za prvu priredbu. Čak je i ‘fight card’ čisto solidan. Ima dosta američkih boraca koji su buduće nade i nadolazeći talenti, a tu smo i nas dvojica iz Europe.”

Od ostalih boraca, i uz Mladena jedinog europskog borca, svakako treba istaknuti i Tigrana Movsisyana koji se u FFC-u već dokazao kao srčan borac i koji je već jednom imao priliku napasti titulu svoje divizije. Movsisyan će ovoga puta ukrstiti rukavice s muay thai borcem Jovanom Davisom koji iza sebe također ima i nekoliko profesionalnih boksačkih mečeva.

“Movsisyan je u profesionalnim vodama puno duže od mene i ima više borbi. Meni je ovo četvrti profesionalni meč, a njemu trideseti, tako da je ovo veliki korak za mene. Jak je, ima strašan lijevi kroše i to mu je najjače oružje. Veselim se ovom meču koji će sigurno biti dobar. Za mene je FFC općenito velika stvar i veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da će se u FFC doći još američkih kick-boksača jer ste vi tu svakako ispred nas,” izjavio je Jovan Davis uoči svog FFC debija.

>>Ronda Rousey se vraća u prosincu ili siječnju i odmah se bori za pojas

Službeni rezultati vaganja:

FFC 24 – Daytona Beach

MMA:

Danillo Villefort (BRA) 184.8 lb/83.8 kg vs. Thiago Rela (BRA) 184.0 lb/83.5 kg
Valdir Araujo (BRA) 174.8 lb/79.2 kg vs. Roberto Neves (BRA) 174.8 lb/78.9 kg
Desmond Green (USA) 163.2 lb/74 kg vs. Desmond Hill (USA) 164.2 lb/74.5 kg
Jeremy Kimball (USA) 201.8 lb/91.5 kg vs. Matt Van Buren (USA) 207.2 lb/93.9 kg
Chris Curtis (SAD) 193.4 lb/87.7 kg vs. Leo Bericer (SAD) 198.2 lb/89.9 kg
Arda Adas (TUR) 170.4 lb/77.2 kg vs. Jorge Luis Bezerra (BRA) 172.4 lb/78.1 kg

KICKBOXING:

Mladen Brestovac (CRO) 263.4 lb/119.5 kg vs Steven Banks (USA) 280.0 lb/127.0 kg
Tigran Movsisyan (ARM) 153.8 lb/69.7 kg vs. Jovan Davis (USA) 155.8 lb/70.6 kg
John Morehouse (USA) 155.2 lb/70.3 kg vs. Michael Stripling (USA) 153.6 lb/69.7 kg
Cyrus Washington (USA) 166.0 lb/75.2 kg vs. Michael Stevens (USA) 169.8 lb/77.0 kg
Robert Mosier (USA) 153.8 lb/69.8 kg vs. Kit Ruddock (USA) 159.0 lb/72.1 kg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije