Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Odlična Hrvatska uvjerljiva protiv Rusije

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
21.01.2014.
u 17:15

– Pribojavali smo se pomalo utakmice protiv Rusije jer je slijedila nakon uvijek neugodnih poraza protiv Francuza, a i zato što su Rusi pokazali na EP-u da mogu biti opasni – izbacili su Srbiju, a zadali velike muke Šveđanima. No, Hrvatska ih je elegantno riješila i sad čeka rasplet.

Hrvatski rukometaši bez problema su se obračunali s Rusijom (33:25) u 2. kolu drugog kruga Europskog prvenstva. Posljednju utakmicu igra u srijedu protiv Poljske (20.15).

Mogli su hrvatski rukometaši već u prvom poluvremenu riješiti utakmicu s Rusijom. U nekoliko navrata imali su osam pogodaka prednosti. Otvaranje utakmice bilo je baš po željama izbornika Slavka Goluže koji je za ovu priliku, kao što je i najavljivao, uveo Ivana Sliškovića u sastav umjesto Stipe Mandalinića. Druga promjena bila je što je u prvoj sedmorki umjesto Čupića na desnom krilu krenuo Zlatko Horvat.

Također, za razliku od utakmica sa Švedskom i Francuskom, Goluža je već nakon prve četvrtine utakmice krenuo s rotacijama, pa je među prvima zamijenio Duvnjaka i ubacio Josipa Valčića, a umjesto Bičanića u 16. minuti dao je priliku za debi Sliškoviću. I lijevi vanjski Celja odlično ju je iskoristio. Već u prva dva napada postigao je pogotke i povećao prednost Hrvatske na +8 (11:3).

A nekad su Rusi bili divovi

Možda je Slišković mogao od početka turnira biti na klupi umjesto Mandalinića koji je dobar dio polusezone i u klubu bio indisponiran, no pitanje je koliko bi njegova uloga bila u najjačim utakmicama.

Kad je zaprijetio potop, ruski izbornik Kulešov uveo je na teren najjačeg igrača Konstantina Igropula i on je malo povezao konce u do tada smušenom ruskom napadu. Do 18. minute Rusi su zabili tri, a u do kraja poluvremena osam golova, pa su u jednom trenutku prepolovili hrvatsku prednost na 15:11, no Horvat je sa sedam metara vratio na relativno mirnih +5.

Bilo je zanimljivo vidjeti koliko je hrvatska obrana visinom dominirala u odnosu na vanjske igrače Rusije. Baš kao što su Rusi nekad bili prepoznatljivi po gorostasima u obrani, koje su svi ostali teško probijali izvana.

Goluža nije dopuštao opuštanje, pa je prednost opet počela rasti. Kad je Zlatko Horvat u 42. minuti iz kontre povećao prednost na dotad najvećih devet golova prednosti, bilo je jasno da pobjeda više ne može pobjeći pa je Goluža pružio priliku i onima koje smo do sada najmanje viđali u igri na ovom prvenstvu. Tako je umjesto Bičanića, nakon dvije uzastopne pogreške, uveo Dragu Vukovića. A priliku da se odmori dobio je i Alilović. Venio Losert majstorski je obranio jedan sedmerac.

Elegantno torpediranje

Pribojavali smo se pomalo utakmice protiv Rusije jer je uvijek slijedila nakon neugodnih poraza protiv Francuza, a i zato što su Rusi pokazali na EP-u da mogu biti opasni – izbacili su Srbiju, a zadali velike muke Šveđanima. No, Hrvatska ih je elegantno riješila i sad čeka rasplet.   

U pobjedi Hrvatske najistaknutiji su bili Zlatko Horvat sa sedam golova, dok su Igor Vori i Ivan Slišković zabili po pet. Kod Rusa najbolji je bio Aleksej Poljakov s pet golova.

>> Karabatić: Uspjeli 
smo onemogućiti Duvnjaka, to je ključ

Komentara 20

DL
Danijel Lijović
16:04 21.01.2014.

idemo hrvatskaaa!!

ZV
zdravko.vugrinec
18:31 21.01.2014.

dobili smo ono što nam fali,a to je vanjsku liniju.samo trpaj Sliškoviću,samo naprijed.

NO
noply
19:37 21.01.2014.

Idemooo hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije