Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA ČEKA DINAMO

Odlazak Benka je na jedan način šok, ali šok ne mora nužno biti i loš

Leon Benko
Vjeran Žganec Rogulj/Pixsell
25.02.2014.
u 17:06

- Sama pobjeda protiv Dinama može nam dati novi vjetar u leđa te može puno toga napraviti na polju samopouzdanja i sigurnosti - rekao je pomoćni trener Rijeke Miletić.

U srijedu (17sati) se na Kantridi igra derbi utakmica Prve HNL između Rijeke i Dinama. Riječke ambicije u toj utakmici najavili su pomoćni trener Rijeke Vjekoslav Miletić te igrač Moises Lima Magalhaes.

- Utakmica s Dinamom je u ovom dugačkom prvenstvu bitna kao i bilo koja druga. Važni su nam bodovi jer i utakmica s Dinamo nosi jednak broj bodova kao i bilo koja druga. O Dinamu najbolje govore njihovi rezultati, a nama je čast da mi kao klub možemo biti dio derbija jer to znači da i mi kao klub imamo određenu veličinu kroz naše ambicije i rezultate. To će biti jedan veliki izazov pred nadam se popunjenom Kantridom i pred našim vjernim navijačima - rekao je Miletić, pa dodao:

Rijeka oslabljena

- Sama pobjeda protiv Dinama može nam dati novi vjetar u leđa te može puno toga napraviti na polju samopouzdanja i sigurnosti. Iako moram naglasiti da svaka utakmica nosi svoje, te pobjeda protiv Dinama neće biti nikakva garancija da ćemo lako pobjediti i Split.

Rijeka će biti oslabljena neigranjem Kvržića, Tomečaka, Pokrivača, Zlomislića i Pušića. Najveći hendikep svakako je odlazak Leona Benka koji Kini završava transfer u Dalian.

- Bit će određenih prilagodbi jer se zna da je Benko imao veliki doprinos u našoj ekipi. Tu prazninu ćemo nadomjestiti kroz određene taktičke pomake. Ni jedan trener sigurno neće nikad biti zadovoljan da igrač takvog kalibra, koji je donio novu dimenziju u klub, napusti klub usred prvenstva. Odlazak Benka je na jedan način šok, ali šok ne mora nužno biti i loš. Šok može donijeti i nešto dobro. Drugi igrači će imati određenu minutažu više i oni mogu iskortisti 'svojih pet minuta'. Tko god da uđe na poziciju Benka, može donijeti i daljnje pomake i daje nam mogućnost  da ipak ostvarimo svoje ambicije - rekao je Miletić.

Moisesu prvi derbi

Brazilcu Moisesu ovo će biti prvi derbi protiv Dinama.

- Pred nama je velika utakmica jer igramo protiv aktualnog prvaka i lidera prvenstva. Bit će to teška utakmica, ali nama je jako važna. Pozivam i navijače da nas u što većem broju dođu podržati te da zajedno ostvarimo što bolje rezultate. Igrališta su bila nešto teža zbog lošeg vremena, ali u posljednje vrijeme su se travnjaci popravili i nešto bolje se moglo trenirat. Nakon odigrane tri utakmice u kratko vrijeme osjeća se mali umor, ali on prestaje čim počnemo razmišljati i sutrašnjoj utakmici - rekao je Moises pa zaključio:

- Za Dinamovog igrača Claytona sam samo čuo. Nisam ga upoznao, ali u ovakvim utakmica nema prevelike ljubavi između Brazilaca koju su na suprotnim stranama. Koncentriran sam na sebe.

>> Sjajan posao: Benko kupljen za 50 tisuća eura, a prodan za milijun
>> Mamić: Barcelona nije bila u Zagrebu, a Dinamo nije radio pritisak na reprezentaciju

Komentara 1

DA
dalmatinsin
20:47 25.02.2014.

Onaj ćelavi pjeva s gnjoj-nkovcima, a u protekla tri dana dvaput je promijenjen glavni sudac ove utakmice. Nekoliko činjenica o dotičnom; Šimčić je u prvom dijelu sezone sudio isključivo Dinamu i Lokomotivi (dvije utakmice Lokosima, a četiri Dinamu + međusobnibni derbi filijala), tek jednom Hrvatskom dragovoljcu protiv Hajduka (1:2). Naravno Mamić ne kortrolira suce, božemesačuvaj kome to može pasti napamet.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije