Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS

Odgođeni turnir u Roland Garrosu možda bez gledatelja

Tenis
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
10.05.2020.
u 20:14

FFT je već počeo vraćati novac gledateljima koji su kupili ulaznice za originalne datume, a postupak prodaje ulaznica za novi termin će početi kad bude jasno hoće li biti dopušten dolazak gledatelja na tribine Roland Garrosa

Odgođeni turnir u Roland Garrosu, koji bi se trebao početi krajem rujna umjesto krajem svibnja, mogao bi biti održan bez gledatelja na tribinama, najavio je u nedjelju predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli.  

U originalnom teniskom kalendaru za ovu godinu, najbolji svjetski tenisači i tenisačice trebali su se za trofeje na crvenoj pariškoj zemlji boriti od 24. svibnja do 7. lipnja. Međutim, FFT je već u ožujku, nedugo nakon što je teniska sezona prekinuta zbog širenja koronavirusa, odlučio pomaknuti turnir na jesenski termin od 20. rujna do 4. listopada, bez koordinacije s ostalim teniskim organizacijama.

U međuvremenu se pojavila i informacija da bi početak turnira mogao biti pomaknut za tjedan dana na 27. rujna, a sada se kao opcija navodi i održavanje turnira bez gledatelja. Iako su bili u sličnoj situaciji, organizatori Wimbledona odlučili su otkazati ovogodišnje izdanje najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu.

Međutim, u FFT-u smatraju kako ni opciju igranja bez gledatelja na tribinama Roland Garrosa ne treba odbaciti.

"Organizacija turnira bez gledatelja bi nam donijela neki novčani prihod, od televizijskih prava i sponzora. To nije zanemarivo. Ne odbacujemo takvu mogućnost", izjavio je Giudicelli za francuske nedjeljne novine Le Journal du Dimanche, a prokomentirao je i moguću novu promjenu termina.

"Bio to 20. ili 27. rujna, ne mijenja puno na stvari."

FFT je već počeo vraćati novac gledateljima koji su kupili ulaznice za originalne datume, a postupak prodaje ulaznica za novi termin će početi kad bude jasno hoće li biti dopušten dolazak gledatelja na tribine Roland Garrosa.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DorothyMH99
DorothyMH99
20:29 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije