Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji ikad

Ode i najveći: Fedor u mirovinu zbog kćeri

CSKA - Barcelona
Foto: AFP
1/2
22.06.2012.
u 11:19

Otišao je najveći. Fedor Emelianenko (35) od impresivne karijere oprostio se u stilu - nokautom za svega nešto više od minute.

Najbolji borac svih vremena u MMA-u pobijedio je u St. Petersburgu Pedra Rizza na M-1 Global priredbi, te nakon 12 godina i skora 34-4 odlučio otići u mirovinu.

Podsjetimo, Fedor je punih deset godina bio neporažen, pobjeđivao apsolutno sve borce koji su pred njime stali u ring (kavez) sve do dolaska u Strikeforce gdje je zaredao tri poraza (Werdum, Big Foot Silva, Henderson).

Pobjeđivao je Minotaura, Marka Colemana, Kevina Randelmana, Mirka Filipovića, Kazuyuki Fujitu, Tima Sylviju, Andreja Arlovskog, Marka Hunta...

U posljednjoj borbi \"Posljednjeg ruskog cara\" ispratili su ga ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je njegov veliki fan, zatim supruga te dvije kćeri.

- Odlazim zbog svojih kćeri. One odrastaju bez mene, i shvatio sam da je došlo vrijeme da se povućem - kazao je uvijek skromni Fedor.

- Ovo je sve Božja volja, donio sam odluku da odlazim, no tko zna što će se događati u budućnosti, možda Božja volja odluči da se ipak vratima - dodao je Emelianenko, inače veliki vjernik, koji u svojoj ekipi ima i vjernog pratitelja - Oca Andreja. Zajedno trče, treniraju, jedu, žive, a ovaj ga prati baš na svim mečevima.

Na oproštaju je bio i brat Aleksander (kojeg je svojedobno pobijedio Cro Cop), nizozemski K-1 borac Ernesto Hoost, bivši svjetski bokčaski prvak Nikolaj Valujev...

Oproštaj i borbu pogledajte u videu.

Komentara 8

ĆA
ćaćaća
11:54 22.06.2012.

legendaaaa.. fedor minotauro mirko..

ST
Startrack
13:33 22.06.2012.

Niposto nije najbolji, pogotovu ne trenutno. Pogledajte Minotaura kako prolazi u UFC.

TA
tapiros
11:33 23.06.2012.

Bio je najbolji ikada, sve drugo su samo priče! Tek pred kraj je počeo gubiti i to od najboljih u ovom trenutku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije