Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Uefa dozvolila odavanje počasti kraljici na neviđen način!

Europa League - Group A - FC Zurich v Arsenal
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/5
08.09.2022.
u 23:17

Počast kraljici minutom šutnje odali su i košarkaši i navijači u Milanu na susretu EuroBasketa uoči susreta domaćina Italije i Velike Britanije u posljednjem dvoboju skupine C. Milanska publika pljeskom nakon britanske himne također je dala hvalu kraljici.

Arsenal je golovima Marquinhosa i Nketiaha s 2:1 pobijedio Zürich u gostima, a za domaćina je posljednjih deset minuta odigrao hrvatski napadač Ivan Santini.

Susret je obilježila tužna vijest o smrti engleske kraljice Elizabete II. u 97. godini života. 

Vijest je stigla tijekom odmora između dva poluvremena, a prije početka drugog dijela igrači su stali u polukrug na centru igrališta i skupa s navijačima na stadionu u Zürichu odali počast minutom šutnje kraljici. Uefa nema običaj obilježavati minutu šutnje tijekom utkmice već na početku susreta, ali ovo je bio izniman slučaj.

Domaćini su bili brzi i odmah su pripremili na službenom semaforu fotografiju kraljice Elizabete II. uz poruku "U sjećanje Njenom Visočanstvu kraljici Elizabeti 1926. - 2022."

Minuta šutnje održana je i prije susreta Manchester Uniteda i Real Sociedada u Manchesteru. 

Manchester United take part in a minutes silence following the announcement of the death of Queen Elizabeth II prior to the UEFA Europa League Group E match at Old Trafford, Manchester. Picture date: Thursday September 8, 2022. Photo: martin Rickett/PRESS ASSOCIATION
Foto: martin Rickett/PRESS ASSOCIATION

Taj susret završio je iznenađujućom minimalnom pobjedom gostiju 0:1. Jedini strijelac na susretu bio je Brais Mendez iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon što je lopta pogodila u ruku Lisandra Martineza u kaznenom prostoru domaćih.

Počast kraljici minutom šutnje odali su i košarkaši i navijači u Milanu na susretu EuroBasketa uoči susreta domaćina Italije i Velike Britanije u posljednjem dvoboju skupine C. Milanska publika pljeskom nakon britanske himne također je dala hvalu kraljici.

Basketball - EuroBasket Championship - Group C - Great Britain v Italy - Mediolanum Forum, Assago, Italy - September 8, 2022 General view of players before the match during a minutes silence after the death of Britain's Queen Elizabeth REUTERS/Alessandro Garofalo Photo: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS

Italija je u toj utakmici uvjerljivo slavila 90:56 i osigurala četvrto mjesto te susret sa Srbijom u osmini finala EP-a.

Komentara 7

Avatar Bud Humski
Bud Humski
00:08 09.09.2022.

Svi su vec zaboravili one fotografije pokojne kraljice objavljene prije 6-7 godina, iz njenog ranog djetinjstva... slike koje prikazuju mladu kraljicu Elizabetu II kako pozdravlja nacistickim pozdravom tamo nekad 1930-ih... Na naslovnoj stranici casopisa The Sun prikazana je kraljica, tada stara oko sest godina, kako podize desnu ruku u zrak dok njezina majka, pokojna kraljica majka, cini isto. Dobro, kraljica Elizabeta II je tada bila dijete koje je oponasalo svoje roditelje, britansku kraljevsku obitelj. UEFA sad obiljezava njenu smrt minutom sutnje na stadionima, a Simunicu su okoncali karijeru zbog toga! Hrvatske domoljube proganjaju zbog "za dom spremni"! Smrdljivi i gadljivi licemjeri...

DU
Deleted user
01:35 09.09.2022.

Odavanje počasti je planirano i na paradi ponosa u Beogradu.

ZG
ZGubidan
03:38 09.09.2022.

dopustiti a ne dozvoliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije