Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još dvije utakmice

Hrvatska od Talijana ne treba očekivati pomoć

Italija - Hrvatska
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
08.09.2015.
u 09:35

Za drugo mjesto moramo svladati Bugarsku i Maltu, a da Norveška remizira s Maltom ili Italijom.

Kad je Hrvatska remizirala na San Siru u studenome prošle godine, uz igru kakvu je pokazala, svi su bili uvjereni da je ostatak kvalifikacija za našu nogometnu reprezentaciju – lagana šala, šetnja do Francuske.

U Oslu gore od sramote

Tko bi pomislio da ćemo za manje od godinu dana razmišljati o smjenjivanju izbornika, baš kao i u kvalifikacijama za SP u Brazilu, da bi se mogao dogoditi isti scenarij. I dok se već vrte imena mogućih nasljednika Nike Kovača, dok se pišu razlozi zbog kojih bi morao otići, Hrvatska je još uvijek u igri za odlazak na EP. Doduše, sad će to ipak biti malo teže nego da su Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo očekivano svladali Azerbajdžan i Norvešku. Ako je ono u Bakuu bila sramota, onda za igru i rezultat iz Osla ne možemo naći pravi epitet kojim bismo opisali taj podbačaj.

Porazom od Norveške možemo zaboraviti prvo mjesto, a i drugo nam je sad jako upitno. Naime, u posljednjem kolu Italija igra protiv Norveške i već tada bi mogla osigurati EP ili prvo mjesto i u toj se utakmici opušteno ponašati, isprobavati nove igrače. I izgubiti od Norveške. A u tom slučaju mi možemo zaboraviti i izravan plasman u Francusku, morat ćemo do nje na najteži način, kroz dodatne kvalifikacije. Trenutačno, najlakši put za ipak uspješan prolazak kvalifikacija je da Talijani ne izgube od Norveške (ili da Norvežani, čudom, kod kuće ne pobijede Maltu), da mi svladamo Bugarsku kod kuće i Maltu u gostima. Tada bismo kao drugi izborili plasman.

Englezi jedini na sto posto

Postoji mogućnost da Hrvatska bude najbolja od svih trećeplasiranih momčadi i tako izravno ode na EP. No, konkurencija je velika, mnogo je još bodova u igri i ne može se predvidjeti tko će biti taj sretnik.

Budemo li treći, a ne najbolji treći, dodatne kvalifikacije nude šarenilo suparnika. Zasad su u igri Ukrajina, Albanija, Mađarska, Rusija, Izrael, Irska, Turska i Estonija, ali u njima se mogu naći i Nizozemska koja je najveće razočaranje kvalifikacija, BiH, Škotska...

Dio reprezentacija nešto određenije će svoju sudbinu znati nakon što se još danas odigraju susreti kvalifikacija u skupinama C, E i G. Englezi su jedini u kvalifikacijama s maksimalnim brojem bodova, sad im dolazi drugoplasirana Švicarska, vodeća Austrija ide u goste Švedskoj...

>>Kovač je na izlaznim vratima, prvi kandidat za klupu je - Ante Čačić!

Komentara 38

Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
10:56 08.09.2015.

Pa sto ti Junaci uopce pises kad nedodirljivi "velikan" jurisic je vec odredio da ce novi izbornik biti Cacic,a VL onemogucava komentiranje njegovih bljuvotina kojima je jedini cilj uvesti jos losije ozracje oko Vatrenih,ne bi li se jugokomunistima ispunila silna zelja da Hrvatska ne ode na EP.Samo.badav vam trud sviraci,Hrvatska ce igrati u Francuskoj,a raznorazni jurisici,flakovi,stevanovici,jovanovici i milanovici mogu samo zavijeti poput hijena jer nisu nista bolji od njih.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:08 08.09.2015.

Jedini slučaj u kojem Talijanima utakmica s Norveškom ništa ne bi značila je ako Norveška ne pobijedi Maltu. A to bi već značilo da Norveška ne može biti ispred nas, ako uzmemo 6 bodova protiv Bugarske i Malte... Ako Norveška pobijedi Maltu, onda će Italija protiv Norveške biti motivirana time da ostane na 1. mjestu i zadrži koeficijent, što je iznimno bitno za ždrijeb Eura. Znači, Talijani ne pomažu nama, nego sebi. Neće pustiti Norveškoj, sigurno.

Avatar usainbolt
usainbolt
10:00 08.09.2015.

pa oni igraju za sebe i oni sigurno neće igrati na poraz, norveškoj za drugo mjesto igra samo pobjeda, naravno moramo i mi svoje dvije dobiti i budemo, a onda ako pobijede italiju neka budu drugi, šta mi tu možemo, sami smo si krivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije