Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MAMA, NE VIDIM NEBO'

Od ovoga ćete se naježiti: Torcida napravila mural za poginulu djecu Vukovara

Foto: Facebook
1/3
16.11.2020.
u 08:47

Sve zbog ovih velikih umjetnika, kojima je samo talent veći od ljubavi prema svom gradu i klubu Torcida je prema sadržaju knjige "Mama, ne vidim nebo" oslikala mural posvećen vukovarskoj djeci

U splitskoj Vukovarskoj ulici, u nizu murala osvanuo je još jedan, posebno emotivan, posebno u studenom. Koji dan pred obilježavanje pada Vukovara, Torcida je odlučila posvetiti jedno umjetničko djelo najmlađim žrtvama te kalvarije. 

Na temu nedavno objavljene knjige autorice Ani Galović, pod naslovom 'Mama, ne vidim nebo', koja je posvećena 34 djece ubijene za vrijeme srpske agresije, Torcida je odlučila dati dodatno obilježje na temu. 

Anin status prenosimo u cijelosti:

- Nakon dvije godine pisanja i istraživanja sudbina poginule, ubijene i nestale vukovarske djece prvi puta sam zaplakala, od sreće. Ne biste vjerovali koliko je teško pomaknuti kamen zaborava koji stoji 29 punih godina – ne pisanja, ne spominjanja.

Zahvaljujući vukovarskom branitelju, prijatelju Damiru Markušu koji me povezao s ovim čarobnjacima iz Splita jedan korak smo manje na tom putu. Sve zbog ovih velikih umjetnika, kojima je samo talent veći od ljubavi prema svom gradu i klubu Torcida je prema sadržaju knjige "Mama, ne vidim nebo" oslikala mural posvećen vukovarskoj djeci ispisavši imena stradale djece u bitci za Vukovar i vremenu okupacije tzv. SAO Krajine 1992. godine. 

Među njima posebno mjesto ima navijač Torcide, Franjo Matijević iz rodnih Kukujevaca u Vojvodini šesnaestogodišnji dječak koji nije propuštao utakmice Hajduka. Njegov stariji brat Nikola poginuo je na položaju u Borovu naselju krajem kolovoza 1991., dok su Franjo, majka i otac oteti iz obiteljskog doma u Kukujevcima te mučki ubijeni pored mjesnog groblja u Mohovu nedaleko Vukovara.

Za ubojstvo šesnaestogodišnjeg Franje, majke i oca nikad nitko nije odgovarao. Ovo je samo jedan djelić u kojem ne damo zaboravu za žrtve dječjih života. Torcida ne zaboravlja, ne zaboravljamo ni mi - poručila je Galović na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 2

AP
apathylolz
12:23 16.11.2020.

Jos jedno pateticno samoreklamiranje torcide preko jadne djece. "Bravo" 👏

PA
Paškva
12:01 18.11.2020.

apathylolz,e da je malo sive mase!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije