Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADEN ERJAVEC

Od KK Splita još nisam dobio niti jednu plaću

Mladen Erjavec
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10.01.2014.
u 12:00

U Repešinu stručnom stožeru Eri je bio vrlo važna karika. Radio je posao koji su u ukrajinskoj reprezentaciji, u stožeru Mikea Fratella, radila trojica ljudi, a čak su i Srbi za videopripremu imali dvojicu.

S obzirom na to da se Jasmin Repeša kao izbornik ne želi dovesti u situaciju da procjenjuje, važe i rangira svoje reprezentativne izabranike (što je i logično), za sudjelovanje u anketi za izbor košarkaša 2013. godine zamolili smo Repešina pomoćnika Mladena Erjavca (43), bivšeg trenera Zagreba, Slavonskog Broda i Splita.

Noćna ptica u stožeru

U Repešinu stručnom stožeru Eri je bio vrlo važna karika. Radio je posao koji su u ukrajinskoj reprezentaciji, u stožeru Mikea Fratella, radila trojica ljudi, a čak su i Srbi za videopripremu imali dvojicu.

– Mi nismo ni reprezentacija ni savez koji može imati pet-šest pomoćnika kao sve velike reprezentacije, no svi smo se trudili što više pomoći glavnom treneru. Moj glavni posao bio je pripremanje videoisječaka i analiza utakmica koje smo mi igrali i koje su igrali naši suparnici, a radio sam i pismeni skauting za svakog igrača za svaku utakmicu. Kada mi je s tim u vezi nešto ustrebalo, pomogao bi mi kolega Ivan Sunara.

Vidjeli smo jedan njegov pismeni skauting, za utakmicu sa Španjolskom, i nazvali ga “magistarskim radom” iz predmeta košarka. Da bi igrači ujutro sve imali kao na pladnju, Eri je morao raditi i noću pa smo ga često viđali s podočnjacima.

– Kako ja volim imati sve spremno kada se probudim, radio sam noću. Doduše, ja sam inače noćni tip pa sam za vrijeme Eurobasketa na svom laptopu radio do tri, četiri ujutro. Bilo je naporno, pogotovo kada se igralo dan za danom, no kada je atmosfera u i oko momčadi dobra, čovjek ne razmišlja koliko to traje.

S jednakom predanošću radio je Eri i cijelu prošlu sezonu kao trener Splita, no ta njegova revnost nije “nagrađena” čak ni onim što se podrazumijeva, a to je dogovorena plaća. Grad Split kao vlasnik kluba s tim u vezi i dalje je neodređen.

Bojan igra fenomenalno

– Očito ih ne zanima kako nam je, ili nisu ni svjesni što su napravili. Meni i igračima dužni su cijelu godinu. Nisam dobio ni jednu plaću, a duguju nam i poreze i prireze, zdravstveno i mirovinsko. S obzirom na to da su ušli u proces predstečajne nagodbe, pri čemu imaju dozvolu da smanje potraživanja vjerovnika, možda će iz toga proizići 40 posto manje duga prema nama nego što jest, a i pitanje je kada bi to došlo i u koliko rata.

Tko su Erijevi favoriti u Večernjakovoj anketi?

– Broj jedan je Tomić, i to za dlaku ispred Bogdanovića. Bio je u petorci Eurolige, a potom je pokrenuo Hrvatsku na Eurobasketu pobjedničkim košem protiv Gruzije. Za razliku od Ante, Bojan sa svojim klubom nije bio na Final Fouru Eurolige, no nakon Eurobasketa igra fenomenalno. Vjerojatno je najkompletniji vanjski igrač u Europi.

I Erjavec je honorirao Ukićevu kapetansku žrtvu za reprezentaciju.

– Na EP-u je igrao s pola noge i sada se zbog toga traži. S ozljedama se uoči Eurobasketa borio četvrtoplasirani Luka Žorić, igrač koji je prošlu sezonu u svom klubu igrao sjajno. Zoran Planinić prvi dio godine igrao je jako dobro, sam je nosio Himki i, da njegov Efes sada ima bolje rezultate, bio bi bolje plasiran.

Erjavčev izbor:

Ante Tomić (Barcelona) 10
Bojan Bogdanović (Fenerbahçe) 7
Roko Leni Ukić (Panathinaikos) 5
Luka Žorić (Unicaja/Fenerbahçe) 3
Zoran Planinić (Himki/Efes) 1

Komentara 2

DU
Deleted user
14:31 10.01.2014.

Ne laži! A kašeta brokava i jogurt? To hoćeš zatajit !

DU
Deleted user
11:34 11.01.2014.

Klubovi,koji sebe sami nemogu finacirati,barem 70% treba izbaciti iz drzavnog proracuna,pa bili to nogometni,kosarkaski,rukometni,odbojkaski.........to sve ide po sirtinji,a oni pune dzepove,ili uprava krade novce i neda sportasima place.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije