Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Raković

"Od Hvidta nisam vidio vrata, ali lopta je na sreću ipak nekak' ušla"

'17.02.2010.,Zagreb,Hrvatska - Rukometas Luka Rakovic igrac CO Zagreb. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
18.02.2010.
u 08:50

Protiv Kopenhagena je Luka Raković (6. lipnja 1988.) debitirao u Ligi prvaka, postigao i svoje prve golove, tri dana kasnije je u Dukatovoj ligi protiv Zameta imao stopostotni učinak, šest udaraca i šest pogodaka.

Luka je zagrebački dečko, iz centra grada, iz Bauerove ulice. Kao dječak maštao je kako dostići slavu sjajnog češkog hokejskog vratara Hašeka, branio je za Medveščakove klince, bio i na trodnevnoj probi u Mannheimu. No, hokej je tada u Zagrebu bio u debeloj sjeni, a kako je ljevoruk, pozvali su ga u školsku rukometnu momčad. Jednog je dana njegova OŠ Matka Laginje igrala sa zagrebašima, uočio ga je trener Kazimir Ilijaš i nastavio je u Kutiji šibica. Na rastanku od hokeja bilo je i suza, no danas ne žali. Premda ga je put do nastupa u Areni vodio preko Čakovca, Bjelovara, Metkovića i Dubrave.

– Kalio sam se diljem Lijepe Naše, samo u Istri nisam bio. A već sam se vidio u Buzetu, ha, ha. Koristile su mi te posudbe, imao sam veliku minutažu, stalno sam igrao. I gdje god sam bio, svagdje sam bio odlično primljen – priča Luka o svom trogodišnjem stažu u Hrvatskoj ligi.

U Ligi prvaka je drukčije.

– Prvih je nekoliko minuta bila panika, onda sam sam sebi rekao daj sve od sebe, nemaš što izgubiti. Kad sam stao na crtu sedmerca, od Hvidta nisam gol vidio. Ali, dobro, ipak je nekak' ušla.

Danas svlačionicu dijeli s Balićem, Džombom, Tončijem Valčićem...

– Lijep je to osjećaj. Savjeti iskusnijih puno pomažu. Džomba mi je puno toga rekao. Kažem mu, Đole, samo mi govori. Normalno, više se družim sa svojim vršnjacima, sa Štrlekom, Špelićem, Kopljarom.

Bio je uoči EP-a na pripremama reprezentacije.

– Važno mi je što sam bio na popisu 28 igrača, reprezentacija je zakon.

Raković je desno krilo, na toj je poziciji gužva.

– Sve odlični igrači. Ali, vrijeme radi za mene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije