Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL ZA LIJEČENJE RANA

Od Dinama je u Europi bolja samo Levadia

Dinamo, Sivonjić
Pixsell
22.09.2009.
u 09:05

Nitko u Europi nije tako efikasan kao Dinamo. Nitko nema takvu gol-razliku (34:3), barem ne momčadi koje su, kao Dinamo, odigrale osam ili više utakmica u svojim ligama.

Po ukupnom učinku bolja je samo estonska Levadia, u 25 ligaških utakmica osvojila je 92 posto mogućih bodova, ima 22 pobjede i tri remija. I sve to uz razliku pogodaka 97:17 (svake 32 minute u prosjeku postižu pogodak).

Dinamo i od nje zabija češće, svaku 21 minutu plavi u prosjeku tresu suparničku mrežu u HNL-u. Dinamo je osvojio 91,66 posto mogućih bodova.

Istina, ima dosta klubova koji imaju bolji učinak osvojenih bodova, ali odigrali su manje utakmica od Dinama. Stopostotni učinak imaju Chelsea (šest utakmica), Fenerbahçe (šest), Sampdoria i Juventus (četiri), Braga (pet), Real i Barcelona (tri), Limasol (tri), Maccabi iz Haife (tri) i Valletta (dva).

To je samo dokaz koliko nam je liga slaba, koliko je Dinamo iznad nje. I zbog te slabe lige teško može nešto napraviti u europskim natjecanjima, osim povremenih bljeskova, teško može kontinuirano postizati ozbiljne rezultate kad ode dalje od Bregane.

S druge strane, ta slaba liga ima i prednosti. Nažalost, one su mnogo manje od nedostataka koje nosi sa sobom. Jedna prednost može biti to što se nakon poraza, kao onoga od Anderlechta, u domaćem prvenstvu plavi lako vrate pobjedama. Pa su tako napunili mrežu Rijeke koja je izgledala kao slabašni sparing-partner. Tako trener Dinama može i poštedjeti dio igrača ili uigravati neke varijante za sljedeće europske utakmice.

Bilo bi mnogo teže da je plavima nakon pljuske od Anderlechta došla jaka Rijeka, čvrsto postavljena, rastrčana. I da je mogla parirati plavima. U slučaju posrtaja u domaćoj ligi nakon europskog poraza, bilo bi teško ponovno se dići.

Ovako su plavi europske rane zaliječili sa 6:0 i već mogu razmišljati o sljedećem četvrtku i Timisoari u Europskoj ligi. Ah da, u međuvremenu će plavi (srijeda) igrati u kupu s Plitvicama i u subotu s Lokomotivom. Nove trening-utakmice.

Ključne riječi

Komentara 7

MI
mihmar
10:05 22.09.2009.

hmm hoce li biti s rumunjima kao i s anderlechtom, pa onda opet ljecenje na lokomotivi?

JP
jpavle
09:38 22.09.2009.

...a sada s LOKOMOTIVOM u Europu!

IN
inspektor
12:20 22.09.2009.

momci nediraj te lokomotivu, to su sve mladi igraci, a tako lose i ne igraju za svoje godine! bolje da su u prvoj ligi nego u drugoj,..trecoj! vecina od njih ce za 1-2 godine biti zreli zaigrati u njemackoj, austriji nizozemskoj..! a onaj mali kramaric u dinamu zahebaj ce i sukera, sada ima visoki nivo i cak je zamene bolji od mandzukica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije