Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet u europi

Oči Dinamovih navijača uperene u Austriju i Češku

\'Sparta Prague\'s Manuel Pamic (L) challenges Liverpool\'s Dirk Kuyt during their Europa League round of 32, first leg soccer match in Prague February 17, 2011.  REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC
Reuters
21.05.2011.
u 08:47

Navijači zagrebačkog Dinama ovog i sljedećeg vikenda osluškivati će rezultate iz nogometnih liga Austrije i Češke.

Ako, naime, u Austriji vodeći Sturm iz Graza, čije boje brani povremeni hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, osvoji naslov prvaka, a isto ne pođe za rukom praškoj Sparti, u kojoj igraju Manuel Pamić i Andrej Kerić, modri će biti nositelji u četvrtom pretkolu nadolazećih kvalifikacija za Ligu prvaka.

U nogometnom prvenstvu Austrije Sturm ima jedan bod više od drugoplasiranog Red Bull Salzburga i dva boda više od Austrije Beč. No, isto tako, Šifina momčad ima najlakši raspored do kraja, budući da u posljednjem kolu Austrija na domaćem terenu ugošćuje Salzburg. Sturm ove nedjelje ide na noge Wiener Neustadtu, a u posljednjem kolu na domaćem terenu igra protiv Wacker Innsbrucka.

U Češkoj Viktorija iz Plzena dva kola prije kraja prvenstva ima četiri boda prednosti nad Spartom iz Praga. Naslov prvaka države, čime bi pomogli aktualnom prvaku Hrvatske, bi mogli osigurati već sljedeće kolo ako na domaćem terenu pobjede Banik iz Ostrave. Pamić i Kerić se moraju nadati kiksu vodeće Viktorije i pobjediti Usti i Bohemians u posljednja dva kola.

 Naslov prvaka Turske bi ovoga vikenda mogao osigurati i Hrvoje Čale sa svojim Trabzonsporom. No, da bi osvojili titulu najbolje momčadi Turske u posljednjem kolu moraju pobijediti Karabükspor u gostima, čija vrata čuva novopečeni hrvatski reprezentativac Vjekoslav Tomić, i nadati se kiksu vodećeg Fenerbahčea. Fener i Trabzon kolo prije kraja imaju jednak broj bodova, no istanbulski klub ima bolju gol razliku i međusobni omjer.

 Posebno zanimljivo biti će u susjednim državama, BiH, Sloveniji i Srbiji. U BiH sljedećeg će se vikenda na Grbavici odigrati dvoboj drugoplasiranog domaćina Željezničara i banjalučkog Borca koji vodi s pet bodova na prvenstvenoj tablici. Borcu je potreban barem remi da bi osigurao prvi naslov prvaka Premier lige u povijesti.

 U Sloveniji bi Maribor pobjedom nad Primorjem također mogao ovoga vikenda osigurati novi naslov prvaka, dok u Srbiji Partizan tri kola prije kraja ima tri boda više od najljućih im rivala Crvene zvezde i šest bodova prednosti nad Vojvodinom. Valja napomenuti da Partizan ima i najlakši raspored do kraja, budući da Prosinečki sa Zvezdom u posljednjem kolu mora na noge trećoj Vojvodini.

 Naslove prvaka bi sljedećeg vikenda mogli osigurati i Basel u Švicarskoj te Litex iz Loveča u Bugarskoj. Basel ima tri boda više od drugoplasiranog Züricha, dok Litex ima pet bodova više od Levskog iz Sofije, dva kola prije kraja prvenstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije