Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Obrvan nakon dramatičnog poraza u finalu SEHA lige: Borozan je završena priča, ali to pitajte čelnike

storyeditor/2022-09-05/PXL_040922_95473336.jpg
06.09.2022.
u 17:45

Zagrebaši su nakon prvog poluvremena vodili s 19:13, ali ipak nisu izdržali

Rukometaši Veszprema pobijedili su PPD Zagreb s 32:30 u finalu 11. izdanja SEHA lige čija je završnica po treći put održana u Zadru. Mađari su po peti put osvojili regionalnu ligu i po broju naslova dostigli Vardar. Onaj preostali jedan naslov osvojili su zagrebaši 2012. godine. Plinari su igrali nestvarno dobro u prvom poluvremenu.

Poveli tek u 59. minuti

Zabili su Veszpremu 19 golova, imali +6 nakon 30 minuta. Bilo je to poluvrijeme dostojno plasmana na završni turnir Lige prvaka u Kölnu. No, u nastavku se sve promijenilo i drugih 30 minuta Veszprem je odlučio u svoju korist s osam pogodaka prednosti.

- Bez obzira na poraz, moram biti zadovoljan kako smo igrali, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom nam je nestalo i snage i ideje u napadu. U samoj završnici promašili smo i nekoliko zicera, a iskusnija i kvalitetnija momčad Veszprema znala je to iskoristiti - rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba. Veszprem je prvi put poveo tek u 59. minuti (30:31), no zagrebaši nakon toga nisu iskoristili sljedeći napad pa je Lauge svojim petim pogotkom samo potvrdio pobjedu.

- Šteta što nismo bili u punom sastavu. Nedostajali su nam igrači koji bi donijeli svježinu i ideju u drugom poluvremenu - dodao je Obrvan.

Vjerojatno je mislio na Slovenca Kavčiča, ali možda i na Vuku Borozana?

- Mislim da je Vuko završena priča, ali to je više pitanje za klupske čelnike - naglasio je Obrvan.

Dva ključna detalja dogodila su se u samoj završnici i presudila u korist mađarskog sastava. Pri vodstvu PPD Zagreba 29:28, Ivan Čupić požurio se u kontru i otišao previše u stranu da bi uspio postići pogodak. Dobro, suci su mogli dosuditi deveterac, ali nisu. A pri 30:30 Srna je napravio prekršaj za dvije minute isključenja, a bez njega napad PPD-a nije imao šanse protiv Mađara.

- Šteta što u nastavku nismo izdržali u istom ritmu kao u prvom poluvremenu. Previše smo promašivali, previše je bilo pogrešaka, no dali smo sve od sebe i ova utakmica mora nam biti putokaz za Ligu prvaka - rekao je Zvonimir Srna.

Lauge MVP turnira

U susretu za treće mjesto, Pelister je pobijedio Nexe s 27:23. Izabrana je i All Star momčad: vratar Panjtar (PPD Zagreb), desno krilo Vailupau (Veszprem), lijevo krilo Dibirov (PPD Zagreb), kružni napadač Peševski (Pelister), desni vanjski Hosni (Pelister), srednji vanjski Mahe (Veszprem), lijevi vanjski Srna (PPD Zagreb). Najbolji obrambeni igrač je Gojun (PPD Zagreb), a MVP turnira je Lauge (Veszprem). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije