Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jovanović i baldasar

'Obnovit ćemo Poljud, Split se kandidira za Euro 2020. godine'

Hajduk, Poljud, travnjak (1)
Ozren Marsic
27.09.2013.
u 12:57

Prema tom novom projektu Poljud bi dobio novi krov sa solarnim ćelijama te kupolu koja bi se zatvarala u slučaju lošeg vremena. Tribine bi bile spuštene do travnjaka, ne bi bilo atletske staze...

Oni koji prate stanje znaju da nije ni moglo biti drukčije. Nakon što je Hrvatski nogometni savez najavio da će Zagreb biti kandidat Hrvatske za prvenstvu Europe 2020. godine te kako će se u metropoli graditi novi stadion, udarac je uzvratio ministar sporta i prosvjete Željko Jovanović. To je nastavak "dobrih odnosa" na relaciji HNS – Ministarstvo sporta. Jovanović je bio u Splitu i najavio obnovu Poljuda.

– Svoj sam stav davno iznio. Ne govorim to jer sam sada u Splitu, po mojem mišljenju najekonomičnije i najsvrsishodnije bilo bi da se obnovi stadion Poljud, koji je prekrasan, ali i zapušten nebrigom bivših uprava koje su morale voditi brigu o njemu. Njegovim uređenjem može se dobiti sjajan objekt koji može biti domaćin jednoj od grupa Eura 2020. godine. Ako netko ima novca da gradi drugi stadion, koji će biti skuplji, zašto ne, ali ne na teret proračuna građana Hrvatske – kazao je Jovanović.

Njegove riječi gradonačelnik Splita Ivo Baldasar dočekao je s osmijehom.

– Ministar mi je dao uvod, već smo neke radnje odradili zajedno s Ministarstvom i Vladom. Projektant poljudske ljepotice, prof. dr. Boris Magaš, dostavio nam je dokumentaciju tako da ćemo sve to već sljedeći tjedan dostaviti Vladi. Za Grad ne bi bilo nikakvih troškova, stadion bi se obnovio iz europskih fondova, u manjem dijelu pomogla bi i država. Pod tim uvjetima Split se želi kandidirati za organizaciju Europskog prvenstva. Split je drugi grad u državi, prvi po sportu i zaslužili smo podršku – rekao je Baldasar.

Prema tom novom projektu Poljud bi dobio novi krov sa solarnim ćelijama te kupolu koja bi se zatvarala u slučaju lošeg vremena. Tribine bi bile spuštene do travnjaka, ne bi bilo atletske staze...

– Procjena troškova obnove je od 30 milijuna eura do maksimalnih sto milijuna eura. Velik je raspon, naći ćemo se negdje u sredini. Sve je još u dogovorima. Projekt je prekrasan, ima dvije faze, ali prerano je sada govoriti o tome – zaključio je Baldasar.

>> Bandić: Logično je da se stadion za Euro 2020. gradi u Zagrebu

>> Evo tko će se sve boriti za domaćinstvo Eura 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije