Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ

Obama: Želim ugraditi koš u Bijeloj kući

10.11.2008.
u 08:46

Bijela kuća mogla bi uskoro mogla, osim novog stanara, dobiti još jednu novost. Barack Obama izjavio je da želi ugraditi koš na Bijelu kuću. Bushovi su bili ludi za bejzbolom, Kennedy je volio američki nogomet, Clinton je svakog jutra džogirao, a novoizabrani Barack Obama obožava košarku.

Nakon što je glasao na izborima, Obama je odmah otišao odigrati košarkašku utakmicu. Praznovjerni Obama tvrdi da je gubio od Hillary Clinton na preliminarnim izborima demokratske stranke svaki put kad na dan izbora ne bi igrao košarku. Nakon rastave svojih roditelja, Obama je odrastao na Havajima kod majčinih roditelja.

Dok je bio u srednjoj školi, igrao je za školsku momčad Punahou iz Honolulua na mjestu braniča-pucača. Suigrači su ga zvali Barry O’Bomber - Barry Bombarder. Obame, koji je tada nosio broj 23 kao i Michael Jordan, sjećaju se kao visokog metar i 89 centimetara, ljevorukog igrača koji je volio pucati izvana.

- Bio je mršav, ali se nije bojao tjelesnih kontakata. Odličan je pucač - prisjeća se Craig Robinson, Obamin šurjak, sada trener sveučilišta Brown u NCAA ligi.

- Bio sam jedan od rijetkih crnaca u školi. Košarkaško igralište je bilo jedno od rijetkih mjesta na kojima sam se osjećao dijelom zajednice - reći će poslije.

- Sport je imao središnju ulogu u mom životu. I za vrijeme kampanje sam igrao kad god sam mogao. Sada bih volio imati koš u Bijeloj kući - rekao je nakon izbora Obama.
(nm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije