Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN PRVAK

Kovač je uspio napraviti nešto što su Hrvati čekali čak 40 godina!

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
18.05.2019.
u 17:23

Niko je postao prvi hrvatski trener s titulom u ligi Petice nakon četrdeset godina. Posljednji je put to uspjelo Branku Zebecu koji je 1979. bio prvak s Hamburgom.

Niko Kovač danas je s Bayernom postao prvak Njemačke nakon što je na Allianz Areni u posljednjem kolu Bundeslige svladao Eintracht s 5:1.

Zanimljivo, Niko je postao prvi hrvatski trener s titulom u ligi Petice nakon četrdeset godina. Posljednji je put to uspjelo Branku Zebecu koji je 1979. bio prvak s Hamburgom.

Osim toga, Niko Kovač danas je stao uz bok Franza Beckenbauera, koji je također osvojio naslove s Bayernom kao igrač i kao trener. A zanimljivo se osvrnuti na sve što su Kovač i njegov brat Robert u posljednje dvije godine postigli kao bundesligaški treneri. Oni su po svemu, objedinimo li njihove igračke i trenerske dosege, najuspješnija nogometna braća u povijesti. 

A konkurencija je i te kako zvučna: Gary i Phil Neville (nekada zajedno u Valenciji), Ronald i Erwin Koeman (prije zajedno u Evertonu), Ronald i Frank de Boer (u isto vrijeme radili u Ajaxu), Simone (Lazio) i Pippo Inzaghi (nekad trener Milana), Guilermo i Gustavo Schelotto (prije treneri Boca Juniorsa, sada u LA Galaxyju)... Najprije, Niko i Robert Kovač zajedno su, kao hrvatski reprezentativci, nastupili na četiri velika natjecanja, a u klupskim dresovima obojica s Bayernom imaju dvostruke krune u Njemačkoj te čak i svjetski klupski naslov.

Niko Kovač, u paru s bratom Robertom, odveo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Potom je u proljeće 2016. godine, u dramatičnom finišu prvenstva, uspio spasiti Eintracht od ispadanja, u sljedećoj sezoni s istim je klubom ušao u finale Kupa, a godinu poslije (2018.) senzacionalno osvojio Kup nokautiravši Bayern u finalu.

Nije naodmet podsjetiti ni da je ove sezone Niko Kovač s Bayernom nakon 15. kola Bundeslige za Borussijom zaostajao čak devet bodova, a u 24. kolu već ju je bio dostigao. Svoga najvećega konkurenta za naslov prvaka nokautirao je s 5:0 u utakmici koja je širom otvorila Bavarcima put prema naslovu.

>> Pogledajte što je rekao Zlatko Dalić nakon humanitarne utakmice


 
Ključne riječi

Komentara 9

DE
derin
17:36 18.05.2019.

Čestitke Niki i Robertu na velikom uspjehu i sretno im dalje. Prošle godine kup sad prvenstvo, svaka čast. P. S. Dragi novinaru Ivić je 1992. osvojio prvenstvo s Marseillom.

SO
sohnahoakasaa
17:37 18.05.2019.

Braaaaaavo Niko Kovač, bravo Gospodine u svim segmentima života. Točno je ono što su nas i tebe učili naši stari. Nije lako postati a još teže ostati čovjek. Nek te Bog i dalje čuva i blagoslovi na svim putevima tvojim, Čestitke i tvojoj sadašnjoj momčadi na igri, na zalaganju i konačnom shvaćanju da je u svlačionici svakog kluba a naročito nogometa Šef samo jedan

OK
okolo
17:58 18.05.2019.

nema, što hrvat ne može čestitke braći kovač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije