Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodno udruženje sportskih novinara

Nužna promjena radijskih prava u Ligi prvaka

marseille
Reuters
04.04.2011.
u 16:25

Međunarodno udruženje sportskih novinara traži od Uefe da ukine sadašnje uređenje radijskih prava koja pripadaju klubovima u Ligi prvaka i da se s njima savjetuju oko svih odluka vezanih za medije

Povod tome je bojkot novinara iz francuske koji su 15. ožujka odbili prenositi uzvratni susret osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester Uniteda i Marseilla s Old Trafforda. Engleski klub tada je od njih tražio uplatu 26 tisuća eura kako bi mogli raditi unutar stadiona.

Iako zahtjev nije nelegalan, jer Uefa dopušta klubovima da sami uređuju prava na prijenos domaćih utakmica, nijedna postaja ne može platiti ovoliki iznos za svaku utakmicu koju žele pratiti.

Udruženje smatra da pravo klubova da sami odlučuju o plaćanju prava na radijski prijenos krši temeljno pravo na informaciju i osnovna Uefina načela i legitimitet. Sport ovisi o medijskom praćenju, novinari stvaraju prvake i konkurenciju, a traženjem da plaćaju ulazak na stadion kao da ih se izbacuje iz vlastite kuće, stoji u priopćenju Međunarodnog udruženja sportskih novinara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije